STRAJA MTB ENDURO

STRAJA MTB ENDURO este prima competiţie prin care vor fi valorificate traseele de ciclism montan amenajate în staţiunea Straja, Municipiul Lupeni, jud. Hunedoara. Aflat la prima sa ediţie, în acest an este un „test” prin care întelegem potenţialul zonei.  Cursa reprezintă o provocare lansată tuturor pasionaţilor de ciclism montan şi este organizată de Fundaţia Noi Orizonturi Lupeni, în parteneriat cu Asociaţia Bike Attack Reşiţa şi Clubul Alpin Valea Jiului şi Primăria Municipiului Lupeni.

Startul general se va da la ora 9.00 din zona Terasei Montana, din staţiunea Straja. Concurenţii vor pleca în grupuri de câte cinci  persoane. Fiecare participant porneşte în cursă când consideră că este pregătit, însă trebuie să respecte orarul pe care îl va primi de la organizatori, pentru a putea lua startul în probele speciale Competiţia STRAJA  MTB ENDURO – 13-14 octombrie 2018 – se va desfăşura pe şase segmente de traseu care vor reprezenta şase probe speciale.

Prima probă specială (PS 1) îşi are startul în zona Vf. Mutu şi presupune parcurgerea unei poteci de aproximativ 1,3 km lungime, până la punctul de finish. Urmează o zonă de push bike pentru a ajunge la startul PS 2, de unde se va străbate un nou traseu cu o lungime aproximativă de 2,5 km, care va aduce concurenţii înapoi la Terasa Montana.

De aici, următoarele patru  probe speciale se desfăşoară pe traseele Baloo şi Lupilor, care vor fi împărţite în două. Astfel, PS 3 începe de la cuşca ursului Baloo şi  străbate prima jumătate a traseului Baloo, ce se întinde pe 1,9 km. De aici, concurenţii vor ieşi la drumul asfaltat (unde vor găsi un punct de alimentare) şi vor pedala pe acesta până se vor întoarce la startul general. În continuare, participanţii se vor îndrepta spre PS 4, care se întinde pe prima jumătate a traseului Lupilor, pe o lungime de aproximativ 1,8 km.

Ulterior, se face retragerea la punctul de alimentare de la drumul asfaltat şi trasferul spre PS 5, cu o distanţă de parcurs de 1,2 km, mai precis, a doua jumătate a traseului Baloo.

Ajunşi în zona de finish a acestui segment, concurenţii vor ieşi din nou la drumul asfaltat, pe care îl vor pedala până la punctul de alimentare, de unde vor fi îndreptaţi spre startul PS 6, a doua jumătate a traseului Lupilor, ce se desfăşoară pe o distanţă de 1,3 km. (E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: