La Lupeni se încearcă accesarea de fonduri europene pentru modernizarea bulevardului Tudor Vladimirescu în etapa a II – a, 2019

         Primarul municipiul Lupeni, Lucian Resmeriță,  a organizat o conferință de presă în care a prezentat pe larg care sunt principalele investiții care se află în derulare în municipiul Lupeni. Din economiile care s-au făcut în bugetul local, dar și cu banii primiți zilele trecute de la ministerul Transporturilor pentru investiții, administrația locală lupeneană  dispune de jumătate din suma totală pentru reabilitarea și modernizarea principalului bulevard care traversează municipiul Lupeni.

Lucrările  se vor relua anul viitor și se încearcă și accesarea de fonduri europene. Pentru fluidizarea circulației și pentru amenajarea peisagistică corespunzător, primarul lupenean se consultă cu specialiști în domeniu, precizând că în zona spitalului, la intersecția bulevardului Tudor Vladimirescu cu centura de ocolire, se va amenaja un inedit sens giratoriu.

”În campania electorală am promis oamenilor că vom continua amenajarea și modernizarea drumului principal de la TESMA până aici jos, la BARIL, astfel încât condiţiile de trafic să fie unele decente pentru anul în care ne aflăm. Când am promis acest lucru, fratele meu, fostul primar, reuşise să facă  doar jumătate din acest drum ce parcurge municipiul Lupeni, de la Edil până la TESMA, mie revenindu-mi misiunea de a continua această lucrare. Mă bucur că în prima fază am reuşit să proiectăm, apoi că am reuşit să licităm şi să avem şi un câştigător al lucrărilor. După care, bineînţeles, urma partea a doua, cea mai importantă şi cea mai grea, aceea de a avea banii pentru această lucrare. La începutul anului, după cum probabil ştiţi, nu am reuşit să bugetăm această lucrare decât cu cinci miliarde lei.  M-a bucurat foarte mult faptul că, anul acesta am reuşit ca, împreună cu angajaţii primăriei din Lupeni, să facem economii foarte mari. Am făcut economii atât la servicii, cât şi la lucrările avute în urma licitaţiilor, astfel încât am reuşit să strângem de peste tot, din stânga şi dreapta, jumătate din suma necesară pentru această lucrare. Din 2,2 km, cât are această porţiune de drum nereabilitată, şi cât s-a licitat, anul acesta,  reuşim să facem asfaltarea de la TESMA şi până la Spitalul Municipal Lupeni, pe ambele sensuri de circulaţie, dorind să facem în aşa fel încât condiţiile de circulaţie să fie mult mai bune. Vom avea două straturi de asfalt de turnat. Deja am început raşchetarea drumului din drept cu TESMA, de unde vom continua mai apoi,  până la spital. Pe unele porţiuni vor fi turnate chiar trei straturi de asfalt, acolo unde este nevoie vom avea un strat de egalizare, un al doilea de uzură şi deasupra stratul de finisaj. Mă bucur că am putut face aceste economii, astfel încât să putem da drumul la lucrare încă de anul acesta. Vă spun cu sinceritate, la începutul anului nu am crezut că vom reuşi lucrul acesta, dar economiile făcute au fost foarte bune. Ceea ce înseamnă că am reuşit să gestionăm împreună foarte bine lucrările pe care le-am avut în municipiul Lupeni.
Cealaltă parte a drumului DN 66A ce traversează localitatea noastră, Tudor Vladimirescu cum o numim noi, o vom rezolva anul viitor, vom încerca acest lucru prin accesarea de fonduri europene. Deja lucrăm la acest proiect şi vom încerca să fie făcut prin bani europeni acest kilometru de drum, 1,2 km cât mai rămâne de asfaltat.  Nu am putut să atragem fonduri europene pentru tronsonul de drum anul acesta, deoarece nu a existat axa de finanţare, doar acum fiind lansată axa de finanţare de care vorbeam, unde putem să introducem cealaltă  parte de 1,2 kilometri, care rămâne de modernizat, anul viitor”,
a  spus primarul Lucian Resmeriţă la unul dintre punctele conferinței de presă.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: