Au început lucrările de modernizare a Bulevardului Tudor Vladimirescu din municipiul Lupeni

             ”Administraţia publică  locală a municipiului Lupeni are în plan şi  modernizarea principalului bulevard al localităţii, Tudor Vladimirescu”, afirmau în primăvară edilii lupeneni.  Iată că, declarațiile au devenit fapte, pentru că azi au demarat lucrările de reabilitare a acestui bulevard important din  localitate. 

             După discuţiile purtate în Consiliul local,  dar şi cu cetăţenii, s-a ajuns la concluzia că, bulevardul trebuie să fie degrevat de numărul mare de maşini, urmând ca, odată cu debutul     modernizării acestuia, inclusiv prin ranforsarea sistemului rutier, autoturismele cetăţenilor vor fi mutate în parcările amenajate în acest scop, bulevardul urmând să fie liber. Un sens giratoriu va fi realizat la intersecţia cu centura de ocolire şi se caută cele mai bune soluţii pentru a veni în sprijinul celor care tranzitează municipiul Lupeni.

Valoare lucrărilor se ridică a peste 4, 5 milioane de lei și conform proiectului tehnic se vor moderniza cei peste doi kilometri de bulevard prin  „îndepărtarea stratului de asfalt existent care se află într-o stare de degradare avansată. După îndepărtarea stratului de asfalt existent se realizează o îmbrăcăminte rutieră în două straturi, strat de uzură 4 cm și strat de legătură 6 cm. Îmbrăcămintea rutieră în două straturi, strat de legătură din BAD 20 care se execută în conformitate cu SR EN 13108-1 și are o grosime de 6 cm. Stratul de uzură se realizează din BA 16, în conformitate cu SR EN 13108-1 care are grosimea de 4 cm. În cazul structurii rutiere noi, care se adoptă pentru sensul giratoriu și dacă este necesar, pentru intrările în sensul giratoriu are fundația din balast cu o grosime de 30 cm, balast stabilizat cu o grosime de 20 cm”.

       ” Lupeniul este un șantier și suntem în faza când mai multe proiecte se derulează în localitatea noastră. Am demarat iată și lucrările de reabilitare a bulevardului Tudor Vladimirescu, pentru că, obiectivul nostru principal este aducerea Lupeniului la un nivel european,  finalizarea proiectelor începute și demararea altora noi, care în final, trebuie să contribuie la creșterea gradului de urbanizare și modernizare a localității noastre”, a ținut să declare primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: