Şcoala înseamnă: Învăţătură, Educaţie, Spiritualitate

      Deschiderea anului şcolar 2018-2019, la Petroşani a avut loc în Parcul Carol Schreter. Sute de elevi, cadre didactice, părinţi şi bunici au fost prezenţi la ceremonialul organizat de admimistraţia publică locală. Alături de primarul Tiberiu Iacob Ridzi au stat directorii de instituţii şcolare, inspectorul desemnat din partea ISJ să transmită mesajul conducerii acestuia la început de an, reprezentanţi ai Poliţiei Petroşani, ai Jandarmeriei, etc. 

Preoţii Gabriel Bulf, Gabriel Pârlea şi Iulian Selaje, au binecuvântat întreaga masă de participanţi la deschiderea anului şcolar şi au reiterat în mesajul lor şi al BOR  că: „Familia, Biserica şi Şcoala sunt chemate să ofere copiilor şi tinerilor, pe lângă cunoştinţe intelectuale, şi o formare spirituală pentru a trăi viaţa în comuniune de iubire faţă de Dumnezeu şi de oameni”.

Pe rând, invitaţii au reiterat sprijinul instituţiilor care le reprezintă, pentru asigurarea unui învăţământ modern şi fără lipsuri.

„Şcoala înseamnă în primul rând învăţătură, educaţie, spiritualitate, respect pentru muncă, valori morale. Vă doresc tuturor putere de muncă, de învăţătură, să reuşiţi să obţineţi rezultate deosebite la evaluările naţionale şi, nu în ultimul rând, la examenul de Bacalaureat. Stimaţi profesori, vă mulţumesc pentru efortul depus în anii şcolari, pentru dăruirea şi abnegaţia cu care vă desfăşuraţi activitatea, pentru că ştim cu toţii că fără educaţie şi fără şcoală,  nu putem forma o comunitate puternică”, a declarat celor prezenţi inspectorul gen. adj. al ISJ Hunedoara, prof.dr, ing. Lavinia Ilina.

   „Mă bucur că suntem din nou împreună într-un moment important pentru orice comunitate. Este începutul noului an şcolar, o zi încărcată de emoţie şi de semnificaţie. Este ziua în care cei mai mici păşesc pentru prima dată pragul şcolii, iar pentru ei şi pentru familiile lor începe practic o călătorie nouă. De aceea este important ca în astfel de momente să fim împreună, să fim alături cu toţii, cei care trăim în această comunitate, o comunitate locală pe care trebuie să o iubim şi să o preţuim aşa cum trebuie să ne iubim şi ţara, alături de popor. Educaţia, alături de credinţă, este una dintre cele mai importante activităţi ale unei societăţi. Este unul dintre cei mai importanţi piloni ai unei societăţi, iar dacă astăzi noi avem această posibilitate să învăţăm şi să vorbim limba română se datorează, cu siguranţă, sacrificiilor făcute de înaintaşii noştri, cărora trebuie să le purtăm un respect deosebit. Vă urez, dragi copii, să fiţi sănătoşi, să vă ascultaţi diriginţii, profesorii, învăţătorii, educatorii, să fiţi cuminţi şi să-i răsplătiţi pe părinţii voştri cu rezultate bune la învăţătură, cu bucurie, zâmbete şi cu voie bună. Nimic nu e mai important în această lume decât să-ţi vezi copiii fericiţi, părinţii fericiţi şi pe cei dragi alături de tine. Încă o dată mulţumesc cadrelor didactice pentru dăruirea pe care o au şi pentru ceea ce fac pentru copiii noştri, mulţumesc consiliului local pentru ceea ce înseamnă astăzi municipiul Petroşani. Dragi copii, mult succes în noul an şcolar, dragi profesori multă răbdare şi mulţumirile noastre. Numai bine şi mult succes”, a conchis primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: