Petroşani – SMART CITY 2018

            Dezvoltarea durabilă a zonelor urbane este o provocare de importanţă majoră. Acesta necesită tehnologii şi servicii noi, eficiente şi uşor de utilizat. Accentul pe proiecte Smart Cities va avea ca rezultat soluţii integrate, pentru a creşte calitatea vieţii şi conectarea urbană. În sala de marmură, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice locale, a invitaţilor, a avut loc lansarea a trei aplicaţii digitale, realizate în parteneriat cu cei de la LIVE IS HARD SA.  

“Un oraş smart este un oraş în care comunitatea şi administraţia păstrează o legătură strânsă prin intermediul tehnologiilor moderne. Am demarat astăzi acest proiect pentru ca locuitorii municipiului nostru să intervină activ în viaţa edilitară a urbei, pentru a îmbunătăţi nivelul de trai, dar şi pentru a ţine pasul cu marile oraşe ale României.  Cele trei aplicaţii lansate azi – Peditel, Donez450.ro şi City Health – sunt un prim pas spre un deziderat ambiţios, al nostru, al tuturor: un oraş modern, curat, sănătos, prietenos cu mediul şi atrăgător pentru tineri şi vârstnici, deopotrivă.  Pe acestă cale, vă lansez provocarea de a le folosi din plin, ba chiar de a veni cu propuneri noi, care să completeze paleta de interacţiuni şi de a ne face să devenim mai „smart””, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Originar din Petroşani şi stabilit ,la Cluj,  CEO LIVE IS HARD, Erik Barna a ţinut să spună celor prezenţi că: „proiectele de tip SMART CITY sunt încă într-un stadiu foarte incipient în România… important este să construim comunităţi în care tehnologia îşi aduce aportul în creşterea calităţii vieţii(…). Ne-am propus un proiect ambiţios: să digitalizăm România prin comunităţile locale, iar  în acest demers ne dorim să atragem cât mai multe companii de tehnologie şi cât mai multe administraţii locale. (E.D.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: