Referendumul pentru familie este organizat pe 7 octombrie

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie, a anunţat,  liderul PSD „Am dat un vot în Comitetul Executiv de susţinere a acestui obiectiv şi am stabilit care să fie data la care să aibă loc referendum şi s-a stabilit pentru 7 octombrie”, a declarat  Liviu Dragnea.

Anul trecut, Curtea Constituţională a decis că iniţiativa cetăţenească a „Coaliţiei pentru Familie” pentru care au semnat peste trei milioane de români îndeplineşte condiţiile privind exercitarea iniţiativei.

Obiectivele declarate ale Coaliţiei pentru Familie sunt: Familia să rămână definită în legislaţie ca instituţia fundamentală pentru societate, întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi pe raporturile juridice părinte-copil. Această definiţie să fie înscrisă în Constituţia României, care stabileşte principiile de bază ale organizării statului precum şi drepturile şi îndatoririle fundamentale ale cetăţenilor; tinerii să fie complet şi corect informaţi în legătură cu însemnătatea, unicitatea şi beneficiile căsătoriei şi ale familiei astfel întemeiate. Familia să fie sprijinită social, cultural şi legislativ şi respectată ca instituţie de care depind binele fiecăruia dintre noi şi prosperitatea naţiunii; statutul căsătoriei să fie întărit prin nerecunoaşterea formelor alternative de convieţuire, precum concubinajul („uniunile civile”).

Acestea demotivează cuplurile de la căsătorie şi îi reduc importanţa şi unicitatea. Creşterea şi educarea copilului într-un mediu familial complet şi stabil, cu o mamă şi un tată, să fie întotdeauna prioritatea politicilor publice şi a legislaţiei din domeniu. Cu respectul cuvenit pentru eforturile şi sacrificiile pe care le fac părinţii singuri, reamintim că interesul copilului este optim servit în familia întreagă.(E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: