Senatorul Cristian RESMERIȚĂ, membru al Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale a SENATULUI

            Senatorul Cristian RESMERIȚĂ este din data de 11 septembrie 2018 membru al Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale a SENATULUI

Senatorul Cristian Resmeriță a fost până în data de 11 septembrie 2018 membru al Comisiei pentru mediu a Senatului, începând cu această dată însă senatorul a devenit membru al Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, din această postură senatorul își propune să vină și mai mult în sprijinul Complexului Energetic Hunedoara.

            „Începând cu data de 11 septembrie sunt membru al Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, din această poziție voi face tot ce îmi stă în putință să sprijin și mai mult activitatea Complexului Energetic Hunedoara astfel încât mineritul să aibă  viitor”, a declarat senatorul Cristian Resmeriţă.

Senatorul Cristian Resmeriță pe parcursul mandatelor de parlamentar a făcut numeroase demersuri pentru bunul mers al complexului. Într-o interpelare adresată primului – ministru, Viorica Dăncilă, senatorul Cristian Resmeriţă readucea în atenţia opiniei publice situaţia gravă cu care se confrunta Complexul Energetic Hunedoara. Acesta cerea în mod imperativ să se ia măsurile necesare pentru recuperarea creanţelor neîncasate până la ora respectivă de cei de la CEH şi cere deplasarea Corpului de Control al primului ministru la CEH, pentru verificarea prejudiciilor create.

CEH se află într-o situaţie economică deosebit de gravă, în lipsa unei strategii care să  asigure viabilizarea acestuia, pentru a se evita intrarea în colaps şi închiderea lui, alte două exploatări miniere Lupeni şi Lonea au fost considerate neviabile şi incluse într-un program de închidere. Acest fapt afectează grav situaţia economică şi populaţia Văii Jiului, mineritul fiind în prezent principala activitate economică a zonei. Actuala echipă managerială nu are soluţii pentru a asigura activitatea complexului, ba, mai mult, atât conducerea cât şi Consiliul de Administraţie îi aduc grave prejudicii”, se arata în interpelarea senatorulul hunedorean.

               Legat de situaţia grea cu care se confruntă la ora actuală CEH şi evenimentele nefericite care au îndoliat Valea Jiului,  l-au determinat pe senatorul Cristian Resmeriţă ca, în actuala legislatură, să ceară lămuriri de la ministerul de resort, sub oblăduirea căruia funcţionează CEH, despre prejudicierea complexului şi despre ”modul în care se fac investiţiile necesare pentru a se evita apariţia accidentelor de muncă datorită lipsei materialelor şi tehnologiei învechite” .

Acesta a tras de nenumărate ori semnale de alarmă, vizavi de situaţia în care se află CEH.   Lipsurile majore care existau şi încă există  în cadrul abatajelor minelor din Valea Jiului,  au avut consecinţe fatale, soldate cu accidente de muncă mortale, care s-au petrecut în ultima perioadă. Aspectele  sesizate de senatorul Cristian Resmeriţă  au fost reţinute spre analiză la nivelul corpului de control al primului ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: