“Ne dorim un popor educat şi sănătos, iar tinerii să rămână în ţară”

O nouă sesiune parlamentară a început de câteva zile. Fiecare parlamentar şi-a stabilit din timp priorităţile, iar vacanţa care s-a încheiat a fost un bun prilej de a se întâlni cu electoratul, pentru a afla şi care sunt aspiraţiile acestuia.

            Senatorul Cristian Resmeriţă a avut întâlniri cu cetăţenii din Valea Jiului, în care a prezentat ultimele decizii luate de coaliţia guvernamentală şi a stabilit împreună cu echipa sa de consilieri şi  priorităţile din această sesiune parlamentară, proiectele de legi care trebuie prezentate şi care să fie supuse dezbaterii şi aprobării în plen, etc. Evoluţiile sociale şi economice din ultima perioadă au demonstrat că măsurile implementate până în prezent au dus ţara pe o direcţie mai bună.

Rectificarea bugetară aprobată de guvern a făcut ca proiectele UAT-urilor din ţară să continue, să fie plătite drepturile românilor la pensii şi salarii, etc. Astfel, alocările guvernamentale sunt: Ministerul Finanţelor Publice va avea cu  3,2 miliarde de lei mai mult (majorarea anterioară era de doar 1,8 miliarde de lei); ANSVSA, în  principal pentru combaterea efectelor pestei porcine africane, primeşte 146,5 milioane de lei în plus, faţă de majorarea anterioară, care era de 99,5 milioane de lei; Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va primi acum o  majorare cu 955,9 milioane de lei a fondurilor, faţă de scăderea cu 44,2 milioane de lei prevăzută anterior. Transferurile de TVA către bugetele locale, care în august urmau să se majoreze cu 1,1 miliarde de lei, se majorează acum cu 1,7 miliarde de lei.

Senatorul hunedorean îşi doreşte să fie  aprobate şi legile care ţin de amnistia fiscală (care vor ajuta mult societăţile, inclusiv CEH, sau persoanele fizice) Codul Administrativ, proiectul de buget pe anul viitor.

Senatorul hunedorean îşi doreşte să fie aprobate şi legile care ţin de amnistia fiscală (care vor ajuta mult societăţile, inclusiv CEH, sau  persoanele fizice) Codul Administrativ, proiectul de buget pe anul viitor.

În calitatea sa de cadru didactic, senatorul Cristian Resmeriţă a suţinut şi votat legi care să     contribuie la creşterea calităţii învăţământului    românesc, cea mai importantă fiind Legea 176/2016 fiind internshipul, aprobarea proiectului guvernamental care prevede suportul alimentar pentru preşcolari şi elevi cu o masă caldă pe zi, înregistarea elevilor chiar dacă nu au acte de identitate, urmărindu-se totodată şi completarea Legii 1/2011 a Educaţiei Naţionale.

Nu trebuie să uităm nici pe proiectele   guvernamentale prin PNDL prin care se vor construi noi gărdiniţe, municipiul Lupeni şi alte localităţi din Valea Jiului fiind incluse în acesta, acţiunile care se vor întreprinde pentru reducerea abandonului şcolar şi creşterea ratei de promovabilitate a examenului de bacalaureat.

“Investiţia în educaţie este foarte importantă pentru noi. Ne dorim un popor educat şi sănătos, iar tinerii să rămănă în ţară. La elaborarea acestor proiecte s-au luat în calcul şi dorinţele cetăţenilor acestei ţări, binele comun al tururor românilor. Consider  că, odată cu punerea în aplicare a programului de guvernare vom vedea o societate mai bună, care se tot dezvoltă şi care va determina şi un trai mai bun. Evident, totul cere răbdare. Pentru că lucrurile bune şi bine făcute nu vin peste noapte, ci după multă muncă. Sunt convins că şi angajaţii din învăţământ apreciază eforturile guvernamentale şi parlamentare ale PSD de a le oferi condiţii optime pentru dezvoltarea unui act educaţional de calitate, iar în noua sesiune parlamentară vom continua adoptarea unor legi pozitive pentru profesori, elevi,  părinţi şi pentru comunităţile pe care le reprezentăm”, a ţinut să declare senatorul Cristian Resmeriţă.(A.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: