Unităţile şcolare din municipiul Lupeni, pregătite pentru începerea noului an şcolar 2018-2019

În această săptămână, primarul municipiului Lupeni a avut o întâlnire cu directorii de instituţii de învăţământ unde s-a discutat despre stadiul  pregătirilor pentru debutul anului şcolar. De comun acord s-au stabilit şi orele la care vor fi prezente  oficialităţile la deschiderea oficială, în data de luni, 10 septembrie 2018.

Pregătirile în unităţile de învăţământ  pentru începerea anului şcolar se apropie de final în municipiul Lupeni. Încă din această vară, în funcţie de posibilităţile materiale de care au dispus, în şcoli  au avut loc o serie de reparaţii şi activităţi de curăţenie, atât în sălile de clasă, cât şi în sălile de sport sau atelierele unde se vor învăţa diferite meserii.

  Mai sunt de  făcut reparaţii la grupurile sanitare şi igienizări. Toate clasele sunt pregătite şi îşi aşteaptă elevii, care, vor păşi în 10 septembrie, cu emoţie, în noul an şcolar. Clasele pregătitoare au  fost amenajate cu mobilier corespunzător,  iar pereţii vor fi decoraţi cu imagini care vor da senzaţia copiilor că încă sunt la grădiniţă.  Anul şcolar care va debuta luni, 10 septembrie, va fi sub auspicii bune. Trebuie să facem precizarea că toate unităţile de învăţământ din municipiul Lupeni au asigurată încălzirea pe perioada sezonului rece, deoarece unităţile de învătământ dispun de centrale pe gaz şi nu au existat probleme, Lupeniul fiind singura localitate din Valea Jiului care are astfel de încălzire.

            „Investiţiile în educaţie reprezintă, indiferent de ceea ce se întâmplă acum în şcolile lupenene, sunt de fapt, investiţii în viitorul copiilor noştri. Nu putem vorbi despre performanţă în educaţie fără o infrastructură şcolară la standarde europene, cu şcoli modernizate şi consolidate, unde copiii să vină de plăcere. Prin aceste investiţii care urmează să fie realizate, vreau să mă asigur că toate grădiniţele, şcolile şi liceele pe care le administrăm, sunt pregătite să-şi primească elevii şi profesorii în cele mai bune condiţii, în noul an şcolar. După cum bine ştiţi şcolile din localitatea noastră sunt agrenate în proiecte europene. Proiectul de finanţare de reabilitare totală pentru Liceul Tehnologic a trecut şi el toate fazele,  mai trebuie să vină şi finanţarea şi în cel mai scurt timp să începem lucrările. Avem proiecte pentru grădiniţe,  pentru Şcoala nr.3, etc.  Doar aşa putem să avem un oraş  dezvoltat, prin educaţie şi conştientizarea tuturor că ceea ce noi facem, trebuie păstrat şi pentru generaţiile viitoare”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: