INSEMEX, prezent la FRDSM de la Moscova

Capitala Federaţiei Ruse, Moscova va găzdui în perioada 13-14 septembrie a.c. prima întîlnire e a Forumului Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Miniere, eveniment la care INCD INSEMEX Petroşani va fi reprezentat de directorul general, dr. ing. George Artur Găman şi de directorul ştiinţific, dr. ing. Emilian Ghicioi.

INCD INSEMEX devine unul dintre  membrii  fondator al Forumului din partea ţării noastre.

Acest Forum internaţional reprezintă o iniţiativă a Federaţiei Ruse, propusă spre înfiinţare de către Serviciul Federal pentru Supraveghere Ecologică, Tehnologică şi Nucleară, care are rolul să reunească, să dezvolte şi să îmbunătăţească relaţiile de cooperare între organismele internaţionale cu responsabilităţi de reglementare în domeniul securităţii miniere.

“INCD INSEMEX Petroşani are preocupări constante pentru îmbunătăţirea stării de securitate în industria minieră subterană din România, fiind înfiinţat ca Staţie de Cercetări pentru Securitate Minieră în anul 1949, care ulterior şi-a extins activitatea de cercetare şi pentru industriile de suprafaţă cu pericol de apariţie a atmosferelor explozive şi/sau toxice. Forumul Autorităţilor de Reglementare în domeniul Securităţii Miniere urmăreşte să faciliteze membrilor schimbul de informaţii şi al celor mai bune practici privind problemele de securitate şi sănătate în muncă din industria extractivă, evitând duplicarea activităţilor desfăşurate de alte organisme internaţionale”, ne-a transmis directorul general al INSEMEX, Artur Găman.

La această primă ediţie a forumului vor participa reprezentanţi ai autorităţilor din Rusia, China, Germania,  U.K , România, Vietnam, precum şi alţi specialişti din partea Organizaţiei Internaţionale a Muncii, aceştia prezentând problemele de securitate minieră cu care se confruntă, astfel încât,  numărul accidentelor miniere să fie redus la minim, prin stabilirea de măsuri inovative de securitate şi sănătate în muncă, care să răspundă noilor cerinţe şi tehnologii de exploatare.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: