Rând pe rând, parcurile din Lupeni îşi schimbă înfăţişarea

Parcul de la CAP, una dintre zonele de promenadă, agrement şi distracţie din municipiul Lupeni, este de nerecunoscut. În cursul acestei săptămâni lucrările au fost finalizate, iar aşa cum  se poate vedea din imaginile surprinse din dronă, parcul arată absolut spectaculos.

   Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă şi echipa sa de specialişti s-a consultat cu o echipă de peisagişti şi au găsit, împreună, cea  mai bună idee arhitecturală, peisagistică, în aşa fel încât, parcul, odată reabilitat şi modernizat să satisfacă cerinţele mai multor categorii de persoane: de la copii, tineri şi persoane vârstnice. Şi după câteva luni de lucrări, parcul de la CAP şi-a schimbat sută la sută înfăţişarea. Parcul este împărţit pe mai multe structuri. În centru, este piaţeta unde se pot organiza de acum diferite evenimente, atât în timpul sărbătorilor de iarbă cât şi în timpul verii. Tinerii au şi ei acum posibilitatea să de dea cu bicicletele, cu rolele, cu trotinetele, etc.

      Foişorul este loc de promenadă pentru persoanele vârstnice, cei mai împătimiţi dintre ei, încingând adevărate campionate de şah, rummy sau cărţi.

       Copiii au şi ei o zonă de joacă care dispune de leagăne, plasa de căţărat, topogane şi nisip, unde cei mai mici dintre ei, îşi pot demonstra imaginaţia ridicând „castele şi diferite figurine”, toată  joaca copiilor făcându-se sub supravegherea vigilentă a bunicilor şi părinţilor.  Parcul dispune de foişoare din lemn care vor fi „îmbrăcate” cu timpul de trandafiri căţărători şi alte plante care, vor forma o „boltă” ce vor ţine umbră şi răcoare, au fost plantate noi fire de flori, bănci şi mobilier urban modern. Iar iluminatul oferă seara o imagine feerică, demnă de marile oraşe europene.

            „Este o altă investiţie pe care am finalizat-o. Lucrările au început anul trecut, după ce ne-am consultat cu specialişti peisagişti despre cum putem transforma parcul, în totalitate. Avem acum o piaţetă modernă, spaţiul de recreere adresându-se deopotrivă, copiilor, tinerilor, pensionarilor. Mi-am dorit să modernizăm acest parc şi pot să spun că este unul dintre cele mai frumoase locuri de promenadă din Valea Jiului, de distracţie şi de petrecere a timpului liber. Vom organiza diferite evenimente în aer liber în frumoasa piaţetă şi nu îmi doresc decât ca, cetăţenii municipiului nostru să se bucure de această nouă investiţie, să păstreze bunurile publice şi să sesizeze orice faptă care încalcă regulile de convieţuire într-o societate civilizată”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

Amenajarea parcurilor continuă, cu cel din spatele cinematografului unde se va face o pistă de longboard pentru tineri, apoi cel din Bărbăteni, dar şi alte spaţii verzi ce se pretează pentru astfel de obiective. (A.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: