Mătură și faraș pentru păstrarea curățeniei în municipiul Lupeni

            Edilii din municipiul Lupeni au implementat o idee inedită, venită din partea cetățenilor. Pe lângă activitățile zilnice de salubrizare a localității, în toate locurile publice  au “apărut” unde există bănci,  o mătură și un făraș.  Sunt dotări pentru cei care trebuie să le folosească,  după consumul de  ”bomboane agricole” și alte bunătăți, ce nu știu să folosească un cornet de hârtie.                     Dar și spiritul civic trebuie să primeze, iar cei care ”uită” să curețe după ei, trebuie să fie atenționați de ceilalți concetățeni,  să-și  facă curat la ”locul de muncă – recreere”. Trebuie menționat că există monitorizare video iar polițiștii se vor plimba zilnic ”sub acoperire” pentru a-i depista pe cei care distrug  bunurile comunității. Iar cei care o vor face,  vor fi aspru sanționați.

            ”Nu le putem interzice cetățenilor să mănânce diferite produse,  și spre exemplu semințele,  aceasta fiind o cunoscută pasiune a oamenilor din toată România. Ce urât arată un loc plin de coji de semințe… mai avem mult să-i putem educa pe oamenii de lângă noi… dar, tot oamenii o pot face… La propunerea pe care am primit-o din partea mai multor cetățeni, am luat decizia de a dota băncile de odihnă din municipiul Lupeni cu mături și fărașe, pentru menținerea curățeniei în localitatea noastră. Trebuie să fim cu toții responsabili, în acest sens și, tocmai de aceea, rog cetățenii să vină în sprijinul municipalității, să păstreze aceste dotări și să le utilizeze atunci când este cazul. Spiritul civic trebuie să primeze.  Astfel, vor demonstra că sunt cetățeni gospodari, cărora le pasă de curățenie și vin în sprijinul nostru în susținerea efortului comun de a avea cu toții un oraș curat și frumos. Ne dorim un oraş curat şi acesta este motivul pentru care, începând de astăzi, băncile din municipiul Lupeni au fost dotate cu mături si fărașe, pentru menținerea curățeniei în localitatea noastră.  Rog cetățenii să vină in sprijinul municipalității, să păstreze dotările și să sprijine eforturile noastre de a avea un oraș curat”, a transmis  primarul Lucian Resmeriţă.

  Pe zi ce trece,  imaginea municipiului Lupeni se schimbă, atrăgând invidia altor locuitori din Valea Jiului. Parcurile au fost modernizate, s-au plantat mii de trandafiri  și  alte tipuri de flori, s-au făcut investiții în infrastructura rutieră, toate aceste lucrări edilitar – gospodărești și investițiile pe diferite proiecte, fiind realizate pentru creșterea calității vieții locuitorilor municipiului Lupeni.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: