Trofeele ”Ursul din CARPAȚI” au ajuns la Craiova și Petrila

            Cea de-a doua ediție a concursului național Ursul din Carpați a reunit la start peste 120 de concurenți din mai multe zone ale țării. Au fost două zile de concurs în care, aceștia  au reușit să cucerească nu doar inimile spectatorilor care au urcat   în stațiunea  Straja pentru a urmări această întrecere muzicală, dar și inimile juriului festivalului,  care a fost format din prof. Mircea Patovan, prof. Tiberiu Coconeț, realizatorul TV Anamaria German și solista de muzică populară Diana German.

Cele două trofee ”Ursul din Carpați” au ajuns  anul acesta, la  micuța soprană Bianca Dumitru din Craiova și la solista Ramona Prisecaru din Petrila.

  Tânara olteancă, Bianca Dumitru la doar 11 ani, a participat in cadrul acestui festival la patru secţiuni, şi anume: Folk, cu piesa – Rugă; Etno cu piesa – Lie, Ciocârlie, apoi la secţiunile Cântec Patriotic şi Pop Românesc, unde a interpretat o piesă foarte grea – Copacul – acesta fiind şi momentul culminant pentru micuţa artistă, care a reuşit să primeasă a 10 pe linie la toate secţiunile, să ridice în picioare juriul şi să stârnească ropote de aplauze, atât din partea publicului, cât şi a juriului.

”Am avut foarte puţine emoţii până am urcat pe scenă dar după, a fost totul foarte frumos. Trăiesc fiecare piesă cântată de mine, MUZICA FACE PARTE DIN VIAŢA MEA, o iubesc… Şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care mă susţin şi îmi apreciază munca”, a  spus  micuța soprană.

Pe lângă cele două câștigătoare s-au mai remarcat tânarul  Tudor Sima și singura reprezentantă a județului Maramureș, Teodora Dănțăușa, pe numele său adevărat Teodora Luca. Cei doi au câștigat Trofeul Junior al festivalului. Cel mai mic dintre concurenți a avut doar 5 ani și a reușit să obțină trei cupe. Au fost concurenți care au participat la mai multe secțiuni ale festivalului, unii dintre aceștia obținând și câte cinci trofee.

Festivalul muzical ”Ursul din Carpați” a fost inițiat de  inimoasa familie Antonela și Cătălin Țugulea, din Vulcan,  oameni dedicați de altfel promovării și susținerii tinerelor talente muzicale din Valea Jiului și din întreaga țară.

Ediția din acest an a fost coordonată de fiica acestora, talentata artistă Monica Țugulea, efortul organizatoric fiind susținut de Primăria municipiului Lupeni, viceprimarul Iacob Mesaroș  și primarul Lucian Resmeriță fiind prezenți alături de concurenți în cele două zile de concurs, dar și la premiere, de omul de afaceri Emil Părău din partea  Comexim R Lupeni, Cabana Montana și  Restaurantul La Țugu.

Concurenții, dar și cei care au venit să-i susțină,  au avut parte de două zile de neuitat în stațiunea Straja.  Aceasta  este mai animată ca niciodată, datorită numărului mare de turiști și de elevi care au venit în taberele  organizate  aici. Din estimările celor de la Asociația Pro Straja, în fiecare weekend în zonă urcă peste 1000 de turiști și excurșioniști, în afara celor care se află în tabere.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: