Biserica Maranata din Lupeni, la a 25-a aniversare

            “Biserica este Mireasa lui Cristos: El a iubit-o şi s-a dat pe sine pentru ea. A purificat-o prin Sângele său. A făcut din ea Maica roditoare a tuturor fiilor lui Dumnezeu. Cel care îl iubeşte pe Dumnezeu îşi iubeşte şi ţara, e un bun patriot!”

            În urmă cu 28 de ani, se puneau bazele Bisericii Penticostale „Maranata” din Lupeni. Cu ajutorul autorităţilor locale şi cu sprijinul unor fraţi din SUA, care au adus banii pentru începerea lucrărilor, a început munca sisifică a fratelui Gheorghe Mesaroş, cu timpul, cu autoriţăţile şi cu vremurile. Construcţia bisericii nu a fost una uşoară şi, cu ajutorul lui Dumnezeu s-a reuşit finalizarea sa. Trecerea timpului şi-a spus cuvântul, în biserică trebuind să fie executate diferite lucrări de întreţinere şi modernizare. Aşa că,  fratele păstor şi-a atras de partea sa membri ai familiei şi împreună cu alţi credincioşi din comunitate au reuşit înfiinţarea Asociaţiei Glasul Penticostalilor, care este coordonată astăzi de fratele Iacob Mesaroş.

            Acum, comunitatea penticostalilor din municipiul Lupeni a crescut de la an, la an şi au reuşit să devină un reper important pentru localitate. Pentru a aduce mulţumire celor care au sprijinit-o de-a lungul anilor, duminică 5 august, în Biserica Maranata a fost mare sărbătoare, în care L-au slăvit de Dumnezeu şi pe Isus Cristos.

            Iacob Mesaroş în calitatea sa de gazdă, a făcut o trecere în revistă a momentelor cele mai importante din istoria construcţiei Bisericii Maranata şi  a subliniat în mod deosebit sprijinul primit din partea familiei Ieşiu, a fostului director Carol Ridzi şi a altor oameni de bine care au contribuit la ridicarea şi modernizarea lăcaşului de cult. Nu a fost uitat nici parlamentarul Cristian Resmeriţă, care a facilitat atragerea de fonduri guvernamentare pentru cumpărarea scaunelor, staţiei de sonorizare, pentru lucrările de modernizare şi reabilitare termică şi îmbrăcarea scărilor de granit special, de trafic greu.

            La evenimentul de duminică au participat din partea Cultului Penticostalilor: pastorul Ioan Filip, prof. univ. Mircea Demean, pastorul Ioan Deneş (n.r. care este şi ministrul Apelor şi Pădurilor), suprefectul judeţului Hunedoara Dorel Ovidiu Bretean, fraţi penticostali din SUA, consilieri locali şi judeţeni, primarii din Petroşani, Uricani şi Beclean,  directori de deconcentrate, etc.

            În calitatea sa de gazdă şi de preşedinte al asociaţiei, Iacob Mesaroş a ţinut să le spună celor prezenţi: „În această zi dorim să aducem mulţumiri lui Dumnezeu pentru ceea ce am realizat  şi persoanelor care s-au implicat pentru a moderniza această biserică. Toţi banii care au venit pentru construcţia bisericii au venit din SUA. Dumnezeu să binecuvânteze familia Apetroaie şi e cei care ne-au ajutat. Am colaborat foarte bine cu autorităţile guvernamentale, judeţene şi locale şi mi-aş dori ca în toate primăriile din ţara noastră să existe o colaborare aşa cum este în municipiul nostru, este o colaborare prietenească, o relaţie de suflet de la om, la om. Iar acest lucru a adus bunăstare pentru toţi”.

            Pentru întrega sa activitate depusă în folosul comunităţii penticostale din Lupeni pastorul Gheorghe Mesaroş a primit mai multe distincţii, diplomă de recunoştinţă şi o plachetă aniversară. Aceleaşi plachete au primit şi cei care şi-au adus sprijinul pentru construcţia, reabilitarea şi modernizarea Bisericii Maranata din Lupeni.

            „Sunt poate, mai emoţionată ca oricând şi extrem de bucuroasă şi onorată să fiu astăzi alături de dumneavoastră, la acest moment aniversar. Vreau să vă mulţumesc că aţi adus în discuţie şi numele tatălui meu,  Carol.  Trebuie să vă spun că îmi este greu să vorbesc, după ani de tăcere. Sunt fericită că aţi fost alături de mine prin rugăciune, pentru că, în cele mai grele momente împărtăşim aceleaşi valori, familia şi credinţa în Dumnezeu. Vă urez – La mulţi ani, sănătate şi multe împliniri”,  a ţinut să declare şi fostul parlamentar, Monica Iacob Ridzi.

            În calitatea sa de primar al municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă  a reiterat în intervenţia sa care este rolul unei biserici într-o comunitate. „Vreau să vă mulţumesc pentru aceşti 25  de ani pe care i-am petrecut împreună. Sunt convins că dumneaoastră aţi găsit în biserică sprijinul de care aţi avut nevoie. Din punctul meu de vedere, poate una dintre cele mai sigure instituţii care reuşeşte, în acest moment, să adune oamenii, sunt bisericile. Efortul pe care îl faceţi dumneavoastră  este un exemplu pentru întreaga noastră comunitate. Mă bucur de fiecare dată când,  Casa lui Dumnezeu este plină de sufletele calde pe care dumneavoastră le aveţi. Vreau să-i mulţumesc dl. Iacob Mesaroş pentru colaborarea pe care o avem. Altfel,  nu puteam să progresăm, să mergem mai departe, decât dacă nu strângeam mâna şi reuşim să  facem aceste progrese de care oraşul nostru are mare nevoie. Împreună facem echipă şi vom face şi în următorii ani, să combinăm  modernismul  cu experienţa viceprimarului nostru, pe care o apreciz şi de la care am avut multe lucruri de învăţat. Dorim ca această biserică să prospere, să se dezvolte, iar din punctul de vedere al comunităţii aveţi tot sprijinul, deoarece meritaţi acest lucru. Vă doresc sănătate şi putere de muncă, pace tuturor şi slăvit să fie numele lui Dumnezeu”, a cochis primarul Lucian Resmeriţă.

            După intervenţiile invitaţilor şi momentele festive de decernare a distincţiilor,  programul a continuat cu predicile pastorilor prezenţi, toţi cei prezenţi au primit biecuvântări de sănătate şi pace, iar ministrul şi pastorul Ioan Deneş a îndemnat la UNITATE în acest centenar, mai ales în aceste momente grele prin care trece ţara noastră. Tot acesta a sublinat faptul că „Cel care îl iubeşte pe Dumnezeu îşi iubeşte şi ţara, este un bun patriot”.  Alţi pastori au cerut credicioşilor să înalţe rugăciuni către Dumnezeu şi Fiului său Isus Cristos,  pentru pace, linişte în ţară şi binecuvântarea celor care fac fapte bune şi se pocăiesc.

            Bisericii i s-a încredinţat Darul lui Dumnezeu. În ea a fost aşezată comuniunea cu Cristos, adică Duhul Sfânt, arvuna incoruptibilităţii, confirmarea credinţei noastre şi scara înălţării noastre spre Dumnezeu.  Căci unde este Biserica, acolo este şi Duhul lui Dumnezeu; şi unde este Duhul lui Dumnezeu, acolo se află Biserica şi tot harul.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: