Investiţii noi în municipiul Lupeni

         Încă din luna iunie a.c. primăria municipiului Lupeni a dat în folosinţă mai multe platfome de depozitate a deşeurilor. Societatea de consum a adus, pe lângă binefacerile sale, şi multiple probleme dificile, printre care cele de ordin tehnic, economic şi juridic privind existenţa deşeurilor şi cerinţa eliminarii (diminuării) acestora. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor municipiului Lupeni, administraţia locală  încearcă să-i determine pe aceştia să  înveţe să colecteze selectiv.

Începând  cu  cei mici, elevii de la şcoală, pentru care am avut lecţii demonstrative, dorim să-i educăm şi să-i determinăm pe locuitorii municipiului nostru să înveţe să selecteze gunoiul  şi să depună separate în pubelele speciale gunoiul menajer, masele plastice şi sticlele. Am înfiinţat şi acele cinci puncte gospodăreşti unde pot fi duse alte tipuri de deşeuri rezultate din demolări, din amenajările din locuinţe, etc. Noi trebuie să ajungem să colectăm 300 tone de gunoi menajer pe lună, ar fi mult mai uşor pentru noi dacă se face selecţia gunoiului rezultat din gospodăriile oamenilor. Şi tot ei vor avea mai puţin de plătit. Acu, după cum bine ştiţi, în urma sesizărilor primite de la cetăţeni, în vederea curăţeniei în localitatea noastră, primăria municipiului Lupeni a decis construirea unei platforme pentru depunerea gunoiului menajer, pe strada Tineretului în zona blocului D1. Pe această cale, rog cetăţenii să păstreze curăţenia în zonă şi să nu distrugă bunurile publice”, a ţinut să ne declare primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

   Concomitent cu investiţiile edilitar-gospodăreşti care se fac la ora actuală în municipiul Lupeni, în cartierul Bărbăteni se continuă lucrările de asfaltare a trotuarelor, conform amplului proiect care a demarat acum doi ani în localitate.  Zone importante ale localităţii au beneficiat de modernizare de străzi şi trotuare, s-au asfaltat intrările de la blocuri, amenajat parcări, etc.

Legat de parcări, trebuie să facem precizarea că o nouă parcare  este în curs de a fi amenajată în spatele Poliţiei municipale.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: