Din lipsă de fonduri, Grădiniţa IG Duca va fi finalizată anul viitor

    Proiectul pentru construcţia grădiniţei aparţinătoare Şcolii I.G.Duca a început în anul 2007. A urmat o perioadă de stagnare din lipsă de fonduri şi datorită insistenţelor factorilor decizionali din Primăria Petroşani, s-a reuşit atragerea de bani guvernamentali, pe fonduri de la ministerul Educaţiei. 

            „Această investiţie este deosebit de importantă pentru sistemul de învăţământ local. După ce s-a reuşit transferarea proiectului din nou la administraţia locală, am primit şi banii necesari reluării lucrărilor. Am declarat de fiecare dată că voi finaliza acest proiect şi iată că astăzi, suntem într-o etapă de construcţie esenţială pentru această investiţie pentru cei mai mici dintre locuitorii din comunitatea noastră. Împreună cu constructorul am vizitat modul în care se va face acoperişul, iar lucrările vor continua în ritm alert”,  spunea în urmă cu cinci ani,  primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Grădiniţa IG Duca va fi  finalizată însă, anul viitor. Primăria Petroşani a rămas fără banii necesari pentru lucrările care se execută în prezent la această  grădiniţă. „Grădiniţa de la IG Duca are termen de finalizare anul viitor, constructorul lucrează, însă s-ar putea să fie o problemă legată de finanţarea părţii sau de cofinanţarea pe care trebuie să o asigure Consiliul Local, pe care noi nu o avem 100% prevăzută în buget. Dacă la rectificare o să primim bani suficienţi, o să accelerăm lucrările, dacă nu, se va finaliza anul viitor”,  a concluzionat zilele trecute, primarul municipiului Petroşani.(E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: