IMPLICARE! DEZVOLTARE! REUŞITĂ!

            La începutul lunii august a avut loc  conferinţa de lasare a proiectului intitulat:   IMPLICARE! DEZVOLTARE! REUŞITĂ!  Beneficiarul acestuia este SC EuroJobs SRL şi are ca partener Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara. Proiectul se va derula pe parcursul a 18 luni, respectiv în perioada august 2018- martie 2020.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale persoanelor aflate în situaţia de tranziţie de la şcoală,  la viaţa activă.

Prin realizarea acestui obiectiv se va asigura un nivel ridicat al competenţelor practice pentru absolvenţi, astfel încât aceştia să devină competitivi pe piaţa forţei de muncă în raport cu cerinţele de dezvoltare zonală, cerinţele angajatorilor şi propriile lor aspiraţii., avand în vedere cu precădere întelegerea antidiscriminarii şi antisegregarii.

Grupul ţintă este constituit din 300 de elevi, apartinînd celor patru unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara, înmatriculaţi în clasele a X-a,  a XI-a şi a XII-a, din care din mediul rural vor fi aproximativ 40 de elevi şi 10 elevi aparţinând etniei rrome, fără discriminare de gen.

Grupul ţintă a fost ales urmărindu-se obiectivul principal al proiectului „IMPLICARE, DEZVOLTARE, REUSITĂ”, acela de integrare pe piaţa muncii.

Se vor recruta şi integra în activităţile proiectului elevii din patru licee partenere din judeţul Hunedoara:  Liceul Tehnologic din muicipiul Lupeni va selecta pentru grupul ţintă elevi din domeniul turismului şi alimentaţiei; Colegiul Economic „Hermes” din municipiul Petroşani va selecta pentru grupul ţintă elevi din domeniul turism şi alimentaţie;  Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” din oraşul Petrila va selecta pentru grupul ţintă elevi din domeniul silviculturii; Colegiul Naţional ” I.C Bratianu” din orasul Haţeg va selecta elevi pentru grupul ţintă din domeniul alimentaţiei. În România s-a creat un cerc vicios in jurul proaspeţilor absolvenţi: pentru a te angaja e nevoie de experienţă şi pentru că pe băncile şcolii nu ai avut cum să o capeţi, deoarece teoria nu e acelaşi lucru cu practica nimeni nu te va angaja. De aceea, mulţi dintre tineri ajung şomeri sau să lucreze în cu totul alte domenii decât cele de profil. Angajatorii se plâng astfel că, majoritatea absolvenţilor nu au dobândit abilităţi practice necesare locului de muncă vizat. Soluţia oferită de acest proiect este efectuarea unui stagiu de practică în timpul şcolii, iar acest lucru va da posibilitatea participanţilor să experimenteze mediul real de lucru, să dobândească abilităţi practice şi principii etice de lucru. (E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: