S-a redeschis parţial circulaţia spre situl Sarmizegetusa Regia

   Din 8 august s-a redeschis parţial circulaţia rutieră spre situl Sarmizegetusa Regia. Accesul pe DJ 705A, pe sectorul cuprins între remiza Valea Albă şi parcarea de la intrarea pe aleea pietonală, este permis deocamdată doar autoturismelor!

Ca urmare a intervenţiei susţinute pentru degajarea părţii carosabile de masa mare de pământ, resturi vegetale şi bolovani desprinşi de pe versanţi, pe Valea Albă s-a reluat circulaţia rutieră de miercuri dimineaţă. Deocamdată, spre Sarmizegetusa Regia, vor avea acces doar autoturismele.

Din motive de siguranţă, autocarele vor putea urca doar până la intersecţia aflată la intrarea pe Valea Albă, iar ocupanţii lor îşi vor putea continua drumul pe jos, pe o distanţă de circa 5,5 kilometri.

Reamintim că în după-amiaza zilei de 26 iulie şi în noaptea de 26 spre 27 iulie 2018, în urma fenomentelor meteo extreme produse în zona Munţilor şureanu, au avut loc alunecări de teren pe versantul Feţele Albe care au blocat complet accesul auto şi pietonal pe DJ 705A, în zona Valea Albă. De asemenea, pe zona pietonală instituită pe sectorul din drumul judeţean DJ 705A, între km 36+525 – 37+370, s-au semnalat alte două alunecări de teren care au îngreunat accesul. (D.M.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: