Excelența în educație, premiată la Petroșani

      Așa cum a anunțat public zilele trecute, ieri, la Primăria Petroșani cei mai buni dintre elevii Văii Jiului,  care au susținut examenul maturității și au obținut nota 10, au fost premiați de primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Alături de cele două premiante Iulia Corici și Damaris Ilie  au stat cadrele didactice care le-au pregătit: Elena Hummel, Adriana Lepăduș, Marius Nechita, Florica Teleche, Eugenia Păun și Ramona Ludinaș. Profesorii au fost premiați cu câte 500 de lei, iar elevele au primit 1000 de lei.

Alături de reprezentanții administrației publice locale au stat și părinții celor două premiante, care și-au ales deja viitoarele cariere: una va deveni medic, iar cealaltă își dorește să devină ing. IT și să facă cercetare. ”Este pentru noi un moment special. Am premiat două eleve deosebite pe care am vrut să le felicit pentru efortul și rezultatul lor. Am ținut să îi felicit pe părinți și profesori, pentru sustinere și pentru modul în care se ocupă de acești copii de excepție. Cu siguranță, cele două adolescente sunt un exemplu pentru toți ceilalți copii din Petroșani și din Valea Jiului. Colegiul Mihai Eminescu este pe primul loc în județ, în urma examenului de Bacalaureat, ceea ce ne bucură foarte mult și demonstrează,  încă o dată, faptul că în Valea Jiului sunt copii și profesori de excepție.  Știu că în spatele acestui rezultat stă o muncă foarte laborioasă si seriozitate, în primul rând, din partea celor două adolescente.  Acest  10 nu este o întâmplare, este rezultatul muncii pe parcursul celor patru ani de studiu. Am premiat, astăzi, excelența în educație. Iulia Corici și Damaris Ilie au demonstrat faptul că studiul constant dă roade. Cele două adolescente, de excepție, sunt personajele emblematice ale municipiului Petroșani, dar și ale județului Hunedoara prin cele două medii de 10 obținute la examenul de Bacalaureat. Felicitări profesorilor care le-au îndrumat în anii de studiu, dar și familiilor care le-au susținut! Parteneritatul dintre familie și școală este cheia succesului, mărturie fiind rezultatele de excepție obținute de Iulia Corici și Ilie Damaris!”, a ținut să declare primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Au mai luat cuvântul profesorii care le-au pregătit pe cele două eleve, cât și premiantele, care le-au mulțumit, în special, părinților și cadrelor didactice. Acum, comunitatea petroșeneană este mândră de cele două viitoare studente, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi a subliniat faptul că, succesul se datorează partneriatului dintre ȘCOALĂ ȘI FAMILIE.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: