Premiul Excelsior ajunge la scriitori

                    Premiul Excelsior a fost instituit prin HCL 362/2011 și se acordă pentru promovarea imaginii culturale a municipiului Petroșani în țară și peste hotare. La propunerea consilierilor locali Nicolae Iliaș, Dorina Niță, Lavinia Grigoriu și Marius Rad, trei scriitori din municipiul Petroșani vor primi câte 1500 de lei pentru prestigioasa lor activitate. Comisia pentru activități stiințifice, învățământ, cultură și tineret a stabilit ca premiile să ajungă la consilierii locali Lucica Muntean, Valeriu Butulescu, cât și la Dumitru Velea și Marian Boboc.

            ”Le mulțumesc pentru aceasta tuturor consilierilor petroșeneni! (Mai puțin unuia care s-a abținut…). Nu pot să uit însă că multe dintre faptele culturale ale anului trecut le-am pus în operă împreună cu Asociația Rosa Multiflora (președinte – Costel Avram), „Ziarul Văii Jiului” (director – Catalin Docea) și minunații artiști din Cenaclul „Boema”. Și spre ei se îndreaptă gratitudinea mea!

               Bucuria mea este cu atât mai mare, cu cât și un alt membru al Cenaclului BOEMA, Valeriu Butulescu, a fost și el premiat astăzi „pentru promovarea imaginii municipiului peste hotare”. Probabil, dacă timpul îi va permite, premiile „Excelsior” vor fi înmânate de către primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, în cadrul unei ședințe festive a Cenaclului BOEMA. Acest premiu mă onorează (și pentru că este singurul de acest fel oferit în Valea Jiului) și mă obligă să nu depun armele”, a transmis unul dintre premianți, Marian Boboc.

Ella Schreiber 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: