Aloooo…. ne aude cineva???… cimitirele sunt pline de buruieni și haite de câini

            Iarbă  și alte buruieni crescute la  înălțimea unui om peste medie, gunoaie, pungi din plastic, PET-uri şi nenumărate ambalaje aruncate la voia întâmplării, iluminat public ziua în amiaza mare şi haite de câini, aceasta este imaginea sumbră din cimitirul municipiului Vulcan, păstorit de masonul Gheorghe Ile. 

În  repetate rânduri, cititorii noştri au trimis, pe adresa redacţiei noastre,  imagini care surprind starea deplorabilă în care se află  cimitirul  vulcănean. Și credem că aceste fenomene nu sunt singulare, ci se regăsesc în toate cimitirele din  localitățile Văii Jiului.

     ”Am fost azi în cimitirul păstorit de primăria orașului Vulcan. Cimitirul este iluminat ziua-n amiaza mare. Bălăriile sunt cât casa și dacă vrei să cauți pe cineva, te mănâncă șerpii. Bine ca are primaru’ Ile bani să le dea astora cu ajutorul social”, a semnalat cineva pe o rețea de socializare.

Răspunsul nu s-a lăsat așteptat și o altă doamnă a confirmat cele semnalate de noi: ”Da, este adevărat. Ne este teamă să mai mergem la cimitir să aprindem o lumânare la cei dragi, adormiți la Domnul,  sau să facem curat pe morminte”.

Poate că autoritățile vor  trage concluzii vizavi de aceste aspecte semnalate și ”războiul” acestora pe ”monopolul” bisericilor asupra cimitirelor să înceteze, iar societățile înființate în acest sens, acolo unde acestea există, să-și facă datoria și să purceadă la o curățenie generală în cimitirele noastre. Respectul față de înaintașii noștri ar trebui să fie în atenția tuturor, iar cimitirele să strălucească de curățenie, cu alei și morminte îngrijite, cele lăsate de izbeliște să fie redirecționate către cei care au nevoie de locuri de veci și care le pot îngriji, iar curățenia să nu se facă doar la Luminație, ci,  ori de căte ori este nevoie.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: