Lucrările la infrastructura locală continuă la Lupeni

            Proiectul de modernizare și reabilitările a infrastructurii locale rutiere continuă și în această perioadă în  municipiul Lupeni.

      Totul a fost posibil printr-o mai bună gestionare a banului public, cu sprijinul autorităților guvernamentale și a senatorului Cristian Resmeriță, care, prin tot ceea ce a întreprins a putut să-i asigure actualului primar, acele avize, fondurile necesare finalizării investițiilor începute, în scurtul său mandat de primar.

Voi continua proiectul de reconstrucție a străzilor, trotuarelor, aleilor dintre blocuri si a căilor de acces din trotuare către blocurile de locuințe, precum și amenajarea de parcări și spații verzi, pe întreg Bulevardul T. Vladimirescu, de la sediul Primăriei până la ieșirea spre orașul Uricani, la sediul Universal Edil. Similar, voi continua proiectul de modernizare a străzilor Calea Brăii, str. Straja și str. Pomilor. O atenție aparte voi acorda continuării și finalizării acestui tip de lucrări din cartierul Parângului, zona Spiru Haret, zona Aleea Castanilor și în Cartierul Viitorului. Lucrări de acest fel vor începe si în Cartierul Ștefan, str. Brazilor, str. Tusu, str. Vânãtorilor, str. 9 Mai, etc”, spunea în urmă cu un an de zile, actualul primar, Lucian Resmeriță, care iată, este la cârma localității unde s-au efectuat aceste investiții, cât în cinci ani.

Se continuă asfaltările, iar  altele sunt  încheiate pe  blv, Păcii, în zona blocului 43 , 48 și 50. Se asfaltează carosabilul, dar se modernizează și amenajează și trotuarele. Trotuarele  beneficiază și ele de  mixtură asfaltică, iar toate  bordurile  au fost  înlocuite. Și  în Cartierul Ștefan, acum, se amenajează atât străzile, cât și sistemul de preluare a apelor pluviale, constructorii făcând  rigole, astfel încât străzile să nu se mai deterioreze din cauza bălților formate în urma ploilor, iar apa să se curgă corespunzător.

   De anul viitor va începe și asfaltarea pe blv. Tudor Vladimirescu și se are în vedere ca acesta să fie liber de zecile de mașini, care vor fi direcționate către parcările care au fost sau vor mai fi amenajate în jurul blocurilor. Toate aceste investiții majore au schimbat în totalitate imaginea municipiului Lupeni, care iată, are parte acum de o echipă  de edili vrednici și ambițioși,  a căror prioritate este ridicarea standardului de viață a comunității lupenene.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: