83 de burse pentru pentru elevii din centrele școlare de educație incluzivă

          Pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, care își desfășoară activitatea în centrele școlare de educație incluzivă, aflate sub autoritatea Consiliului Județean Hunedoara, cuantumul unei burse și numărul acestora se stabilesc prin hotărâri ale Consiliului Județean. Conform situațiilor primite de la unitățile de învățământ au fost depuse un număr de 83 solicitări de burse de ajutor social/ burse medicale.                     Solicitanții au depus dosarele în termenul legal, au fost analizate și aprobate în consiliile de administrație ale unităților școlare și se încadrează în prevederile Ordinului Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr.5576/2011 privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat.

Analizând posibilitățile financiare ale Consiliului Județean Hunedoara și tinând cont de solicitările făcute de instituțiile de învățământ special, a fost  aprobată acordarea unui număr de 83 burse de ajutor social/ burse medicale,  elevilor care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ special,  pentru anul școlar 2017 -2018 ( septembrie 2017 – iunie 2018 ) , în sumă de 200 lei/lunar  repartizate după cum urmează:  Centrului de Pedagogie Curativă Simeria , un nr.de 40 de burse de ajutor social/burse medicale și Centrului de Educație Incluzivă  « Rudolf Steiner »  Hunedoara, un nr. de 43 de burse de ajutor social/burse medicale.

          ”Am purtat discuții cu colegii mei, domnul Andronache și domnul Vasilescu, vizavi de această temă și am avut discuții telefonice cu domnul Popa Mircea şi doamna Suciu Ancuța referitor la treaba asta; dar, nu numai cu colegi din PSD, ci și cu doamna Stănescu, de la dumneavoastră. Deci găsirea de soluții a fost posibilă prin efortul ăsta comun și vă mulțumesc eu, tuturor colegilor mei din consiliu pentru modul în care, rațional, ați atras atenția vizavi de necesități și vizavi de numărul relativ mic al copiilor care sunt beneficiari ai acestor burse; e vorba de 83, dacă-mi aduc bine aminte. Iar efortul a fost conjugat pentru rezolvarea acestui punct, așa că vă mulțumesc și dumneavoastră pentru luarea de poziție”,  a ținut să spună în plenul ședinței președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora.

Ella Schreiber

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: