PREMIANȚII FĂRĂ PREMII – ediția 143

 Întâlnire cu cititorul de povești

             Este kinetoterapeut, un om implicat în cee ace înseamnă ameliorarea vieților celor din jurul lui. Am ales să îl invităm la următoarea ediție a campaniei „Premianții fără premii” pentru felul în care își fructifică timpul liber în favoarea altora.

Valeriu Victor Szilvassy oferă de trei ani de zile lecții gratuite de înot pentru copiii care provin din familii cu situații materiale modeste și pentru copiii instituționalizați. Face asta din pasiune, din dăruire, pentru că așa a ales, simțind nevoia de a se dărui celor din jurul lui. Dar asta nu este tot. De mai bine de un an și jumătate merge prin spitalele de copii pentru a le citi micuților povești, pentru a se juca împreună, pentru a le schimba stările de spirit, ceea ce ajută foarte mult în terapiile acestora. Iată ce ne-a declarant: „Nu de puține ori când mă trezesc dimineața mă gândesc oare ce mai fac copiii? Astăzi au râs? Ca oricare om mai am și eu un serviciu și probleme personale. Mai am și timp liber ce-i drept. Ei, atunci când am acel timp liber, fug la copilași împreună cu colegii din Asociația Taxiul cu Bomboane. Când ajung la spital mă schimb repede în clovn sau te miri ce personaj și trec la ,,atac”. Arunc cu mere cu ciocolată, mă dau peste cap, stau intr-un picior. Fac orice îmi trece prin cap care ar putea să stârnească râsul copilașilor. Ce poate fi mai frumos decât râsul sincer al unui copil? Mulți mă întreabă de ce fac asta. Păi să zicem că din egoism. Mă simt foarte bine făcând un bine. Este și asta o formă de egoism pe care eu o încurajez. Adică faci bine să te simți bine. Voluntariatul este un mod de viață si indiferent din ce motiv faceți acest voluntariat este necesar să îl faceți din toată inima și, garantat, atât voi cât și cei ce beneficiază de pe urma voluntariatului au numai de câștigat. Câștigul este un zâmbet, o mulțumire, satisfacția că ai reușit să faci pe cineva fericit. Dacă ai reușit să faci pe cineva macar o dată pe zi să zâmbească sau râdă înseamnă că acea zi nu a fost o zi pierdută”.

            Pentru exemplul său de dăruire, pentru modul în care a ales să fie alături de sufletele aflate în suferință pe paturile spitalelor, vă propunem să ne întâlnim cu acest el și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce este și ceea ce face. Sâmbătă, 07 Iulie 2018, ora 11.00, domna Valeriu Victor Szilvassy vine să-l întâlnim în Piața Victoriei, din Centrul Devei. Aveți ocazia să-l priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi, oficial, printr-o diplomă, un buchet de flori, o strângere de mână și semnătura recunoștinței voastre.

           Despre proiectul „Premianții fără premii”

E vremea să facem ceva.

A trecut sau ar fi trebuit să apună perioada lui „să se facă”. Dintr-un singur şi banal motiv pentru că se face. Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.

Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi.

Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi celor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.

Vă invităm să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: