Turiştii pot urca cu 10 lei în fiecare weekend la Straja pe perioada verii

              Având în vedere că se anunţă un aflux mare de turişti în perioada imediat următoare, administraţia publică locală din municipiul Lupeni a luat decizia ca telegondola care deserveşte transportul către staţiunea Straja să funcţioneze în fiecare weekend pe perioada verii. Acest lucru este benefic turismului montan de vară, staţiunea fiind preferată de elevi şi de tineri pasionaţi de aventură şi de sporturile extreme.

            Începând din acest weekend (23-24 iunie) telegondola din staţiunea Straja va funcţiona în fiecare week-end până la sfârşitul lunii august în intervalul  orar: 09:00 – 16:00. Tarif: 10 lei urcare individual.

            În această perioadă se fac şi marcajele pe principalele trasee de mountanbike, Straja  fiind o locaţie excepţională pentru practicarea acestor sporturi,  Valea Jiului devenid visul oricărui turist iubitor de natură. Este aproape nevizitată de turişti, ieftină şi cu multe poteci puţin explorate.

          Aventura  poate include: – trasee de mountain bike deservite de o infrastructură de ski; peste 500 km de trasee MTB x-country marcate; alpinism şi locuri de speologie, inclusiv o sală de căţărare de ultima generaţie; – drumeţii uimitoare în munţii Retezat, Parâng, Vulcan şi alte locuri pitoreşti.

            „Echipa noastră este dedicată reînprospătării Văii Jiului prin turism activ. Putem facilita experienţa perfectă de mai multe zile pentru voi şi grupul vostru, fie că este vorba de ciclism montan, drumeţii, alpinism, parcuri de aventură (există trei astfel de parcuri în Valea Jiului), sau o combinaţie a acestora. În plus putem oferi inclusiv activităţi de teambuilding”, se arată în mesajul iniţiatorilor, de la Fundaţia Noi Orizonturi.

              Traseul Lupilor este primul traseu de mountain bike din Staţiunea Straja (Mun. Lupeni), realizat în 2016 şi reamenajat în 2017. Acesta are o lungime totală de 4  kilometri. De curând a fost pus în funcţiune şi Traseul Baloo, denumit aşa în cinstea mascotei staţiunii, ursul Baloo.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: