PREMIANȚII FĂRĂ PREMII – ediția 140

Alin Bonța sau pasiunea revelării frumosului din jur

             Deveanul Alin Bonța este un profesionist al tehnicii, însă viața l-a dus înspre lumea cărților. Și apoi, printr-un alt concurs de împrejurări, în lumea ciclismului. Cu bicicleta alături și-a făcut o mulțime de prieteni, pe bicicletă a alungat gândurile zilelor triste, pe bicicletă a reînvățat bucuria și tot din șaua bicicletei a colindat satele, munții, dealurile și văile și a văzut și cât e Hunedoara de frumoasă! Desigur, deveanul nostru nu s-a oprit aici: a pedalat şi pe dealurile sau munții altora, peste granițe, iar întâmplările pline de haz pe care le-a trăit alături de un grup de minunați prieteni, le-a adunat într-o carte. Apoi încă una. Şi încă una. Până acum sunt trei: „Cu bicicleta prin Pirinei”, „Cu bicicleta prin Corsica” și „Cu bicicleta prin Tenerife”.

O a patra carte, pe care Alin o vrea ca un ghid ciclo-turistic (dar nu numai) despre judeţul Hunedoara, de această dată, se înfiripă chiar în aceste săptămâni. Alin Bonța nu este, însă, numai un absolvent de Politehnică devenit scriitor, prin savuroasele sale jurnale de călătorie. Este un om care, dincolo de perdeaua întâmplărilor nefericite ale vieții, a avut puterea să caute frumusețea, bucuria și forța prietenei. Și, prin ele, să revină printre și pentru oameni, cu răbdare și blândețe.

Pentru exemplul său de profesionalism şi dăruire, pentru modul în care a ales să promoveze Binele și Frumosul, vă propunem să ne întâlnim cu acest om și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce este și face. Sâmbătă, 16 Iunie 2018, ora 11.00, editorul, scriitorul și ciclistul Alin Bonța vine să-l întâlnim în Piața Victoriei, din Centrul Devei. Aveți ocazia să-l priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi, oficial, printr-o diplomă, un buchet de flori, o strângere de mână și semnătura recunoștinței voastre.

 Despre proiectul „Premianții fără premii”

E vremea să facem ceva.

A trecut sau ar fi trebuit să apună perioada lui „să se facă”. Dintr-un singur şi banal motiv pentru că se face. Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.

Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi.

Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi celor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.

Vă invităm să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: