Infrastructura şcolară din municipiul Lupeni, reabilitată pe fonduri europene

Chiar la finele lunii mai, primarul municipiului Lupeni a anunţat public că, proiectele care vizează reabilitarea şi modernizarea a două instituţii de învăţământ de pe raza localităţii au fost depuse pentru finanţare. Cele două proiecte au primit avizul Consiliului local şi fac referire la „Reabilitarea şi modernizarea grădiniţei cu program săptămânal „Lumea Copiilor” un proiect ce însumează 1.244 ,112 lei. Cel de-al doilea proiect este de 8.946.700, 99  de lei şi are ca scop „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii Generale nr.3”.

    Aceştia vor beneficia de o modernă sală de sport unde se vor putea desfăşura diferite activităţi social – educative şi sportive.

„Prin proiectul propus avem ca obiectiv principal construirea unei săli de sport, iar ca obiective secundare ne propunem să reabilităm clădirea şcolii prin izolarea termică a faţadei, reabilitarea şarpantelor, modernizarea instalaţiilor, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi, amenajarea unui grup sanitar în conformitate cu normele în vigoare şi dotarea şcolii cu mobilier şi aparatură de ultima generaţie. Pentru grădiniţă avem în plan realizarea unui liftcar, dotarea claselor cu laptop, videoproiector, minicanapele, imprimante, televizoare, jocuri educative, dotari pentru sala de sport, dotari pentru sala de mese, vestiare copii, dotări pentru dormitor, dotari pentru bucătărie, dotări pentru spaţiul de joacă, etc. Acum trebuie să dăm frâu imaginaţiei copiilor noştri, să fim deschişi pentru tehnologia nouă, clasele să fie dotate cu table inteligente, cu aparatură, care să-l atragă pe copil în a învăţa  într-un alt stil şi să adaptăm şcola la noile cerinţe”, a ţinut să spună primarul municipiului Lupeni, prof. Lucian Resmeriţă.(E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: