Proiect ERASMUS+ pentru profesorii Liceului Tehnologic Retezat din Uricani – Dublin – mai 2018

          Proiectul  ERASMUS+  „Addressing teaching to Prevent cyber-bullying Phenomenon at Schools”, proiect finanţat de Uniunea Europeană, proiect în care România este reprezentată de şcoala uricăneană a continuat în luna mai 2018 la Dublin-Irlanda.

Acest  proiect  implementat pe o perioadă de 31 luni  (1 septembrie 2017 –  31 martie 2020) de patru şcoli din Italia: INSTITUTO INSTRUZZIONE SUPERIORE F. MENGARONI din PESARO coordonatoarea  de proiect, SCUOLA SECONDARIA DI PRIMO GRADO, GAUDIANO, INSTITUTO MERCANTINI, POLO 3,  din Italia,  o şcoală  din Spania: LICEUL DE ARTE PEDRO ALMODOVAR din CIUDAD REAL, o şcoală din Polonia ZESPOL SZKOL CENTRUM EDUKACJI im. IGNACEGO £UKASIEWICZ din  PLOCK, o şcoală din  România: LICEUL TEHNOLOGIC RETEZAT URICANI  şi un institut de formare din Dublin – Irlanda: UNIVERSAL  LEARNING SYSTEM   reprezentat de Prof. dr. ALAN BRUCE, director.

ROMÂNIA   prin Liceul Tehnologic Retezat din Uricani a fost reprezentată de patru cadre didactice: responsabilul proiectului: prof. Cioată Ilie Nelu  şi alţi trei membri din echipa de implementare: Prof. Băroi Cornel, prof.  Kandut Delia, prof. Borţa Maria,  care au participat la cursurile de formare din Irlanda. În perioada  9-12 mai a avut loc o întălnire de proiect, unde, liceul din Uricani a fost reprezentat de responsabilul de proiect: prof. Ilie Nelu Cioată . La întâlnire, coordonatoarea proiectului Erasmus+ ID 2017-1-IT02-KA201-036653 prof. Maria Roberta Cappelletti şi managerul financiar Marica Sabattini de la CO META Srl   ne-a prezentat agenda de lucru, un rezumat al activităţilor desfăşurate până acum şi mobilităţile pentru elevi pe următoarea perioadă. Iar în perioada 13-19 mai s-a desfăşurat un curs de formare pentru profesori pe tema violenţei şi în special a violenţei din mediul online (internet şi reţele sociale). Liceul din Uricani a fost reprezentat de cei patru profesori de mai sus. Celelalte şcoli au fost reprezentate de câte patru profesori. Obiectivele cursului de formare  ne-au fost prezentate de către cei doi formatori din Irlanda: dr. Alan Bruce şi Imelda Graham şi anume: dezvoltarea abilităţilor, cunoştinţelor, aptitudinilor şi comportamentelor pentru a face faţă fenomenului de violenţă cibernetică, dezvoltarea conştientizării comune cu privire la natura şi impactul agresiunii cibernetice, dezvoltarea transnaţională colectivă în ceea ce priveşte analiza comparativă a fenomenului de violenţă cibernetică, dezvoltarea unor criterii bazate pe dovezi pentru a structura intervenţiile privind detectarea, prevenirea şi remedierea fenomenului de violenţă cibernetică prin pregătirea unor module verticale de învăţare (VLM), dezvoltarea unor metodologii specifice de cercetare necesare ( Google, Edmodo Interactiv Platform), dezvoltarea abilităţilor adecvate de comunicare şi networking pentru a susţine rezultatele învăţării în cadrul formării. Formarea cadrelor didactice din Valea Jiului care doresc să participe la activităţile proiectului va  începe din septembrie 2018″, a ţinut să precizeze responsabilul promovare proiect, prof. Cornel Băroi.

Elevii din Uricani vor participa la trei fluxuri de mobilităţi: şase elevi în Spania,  17-23 februarie 2019, patru elevi  în Polonia, octombrie 2019, şase elevi în Italia, februarie 2020, iar oraşul Uricani va fi vizitat de 43 elevi şi zece cadre didactice în luna mai 2019.        Arthur Gărdescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: