Staţiunea Straja luată cu asalt de Ziua Copilului

De Ziua Copilului, respectiv în  perioada 01 – 03.06.2018, Staţiunea Straja a găzduit peste 5000 de turişti veniţi să se bucure de peisajul minunat şi atracţiile turistice din staţiune, în zilele de 2 şi 3 iunie un  număr de 4930 de turişti au urcat în staţiune.  În ziua 1 iunie telegondola a funcţionat gratuit, iar miile de turişti sosiţi din mai multe zone ale ţării au putut urca spre staţiune cu telegondola şi au putut vedea de sus panorama asupra zonei şi asupra municipiului Lupeni.

  Administraţia locală, împreună cu principalii investitori din staţiune, au demarat o serie de acţiuni şi evenimente care să atragă turiştii şi pe perioada de vară.  Semnalele sunt bune în acest sens. Se vor organiza diferite evenimente în finalul de săptămână. Luna iunie este şi luna tradiţiilor populare, o amplă acţiune va avea loc de Nedeia Sânzienelor, la care vor participa pe lângă localnici, pelerinii care vor ajuge la Schitul din Straja, dar şi turiştii care-şi vor achiziţiona sejururi de vacanţă, pe tichete, mai multe locaţii  de cazare fiind incluse în acest program.

    Turiştii care vor urca în Straja, pe lângă activităţile curente, tematice ale taberelor de nutriţie, de aventură şi de petrecere a timpului liber pot să beneficieze şi de excursii sau drumeţii în Munţii Retezat, în Ţara Haţegului, la cetăţile dacice de la Sarmisegetuza, la Hunedoara şi Deva, etc.

„Finele săptămânii va fi ocupat de diferite activităţi, competiţii sportive. Vom avea trasee de  mountain bike ce oferă multă adrenalină, competiţia de motocros şi Transilvania Downhill Straja 2k18, Nedeia Sânzienelor şi alte evenimente care vor capta cu siguranţă interesul turiştilor care vor vizita zona noastră, munţii Vâlcan şi Retezat”, a transmis primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: