DN 66A Uricani – Băile Herculane – un nou caiet de sarcini pentru expertiza tehnică

            Despre istoria şi evoluţia drumului care face legătura dintre Uricani şi Băile Herculane, publicaţia noastră a prezentat nenumărate articole, în care au fost prezentate eforturile  făcute de parlamentari, primari, oameni de afaceri, alte oficialităţi, pentru susţinerea reluării lucrărilor şi finalizarea lui.  Nu trebuie să uităm, în primul rând, nici de interpelările pe care le-a făcut în mandatele trecute senatorul Cristian Resmeriţă, care a adresat mai multe întrebări şi interpelări primului ministru şi ministrului Transportului, în care a cerut în mod expres informaţii despre viitorul acestui drum, care poate fi singura cale de deschidere a Văii Jiului către zona de vest a ţării.

S-au strâns mii de semnături din partea  locuitorilor zonei, care au ajuns şi pe masa premierilor.  Dacă nu ar fi fost procesul cu organizaţiile de mediu, poate că în 2015 drumul ar fi fost finalizat, pentru că, guvernul de atunci, alocase şi banii, 58 de milioane de euro, din care 80% erau bani europeni.  În 2016, la întâlnirea cu vicepremierul Vasile Dîncu, din nou primarii din Valea Jiului au cerut sprijinul pentru redeschiderea lucrărilor  şi,  mai apoi, a fost înaintat un nou memoriu cu zeci de mii de semnături.

            Pentru a răspunde şi cerinţelor edililor locali, iată că, în luna martie a.c., senatorul Cristian Resmeriţă revine din nou, cu o întrebare adresată primului ministru Viorica Dăncilă în care cere să se spunădacă o să fie alocate în acest an fondurile necesare continuării finanţării investiţiilor la DN 66A”  şi i-a cerut deasemenea „SĂ IA MĂSURILE CARE SE IMPUN CA DRUMUL SĂ FIE FINALIZAT ÎN CEL MAI SCURT TIMP”.

Răspunsul a venit din partea CNAIR SA, care a precizat că „drumul se află în studiul de prefezabilitate” şi  că este nevoie şi de o hotărâre de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai acestuia.

            Tot în această adresă se mai menţionează căasigurarea unei surse de finanţare pentru sectorul de drum DN 66A km 66+204. 109+308 CNAIR va interveni la Ministerul Transporturilor în vederea posibilităţii finanţării lucrărilor de la bugetul de stat şi includerea în anul 2018 a chetuielilor necesare pentru  elaborarea studiului de prefezabilitate la titlul 5501.12 – Investiţii ale agenţilor cu capital  de stat, poziţia C „Alte cheltuieli de investiţii””.             „Nu mă las şi voi face în aşa fel, încât, drumul spre Herculane să fie finanţat şi finalizat. Deşi am făcut numeroase demersuri până acum la toate guvernele, am observat că el este un subiect numai în campaniile electorale după care promisiunile sunt uitate, dar voi lupta până la capăt pentru ca lucrările la Drumul Naţional 66A care leagă Câmpul lui Neag de Herculane să fie finalizat, întrucât acesta reprezintă singura modalitate de a deschide noi orizonturi pentru Valea Jiului, să dezvoltăm turismul şi să atragem cât mai mulţi bani în Valea Jiului, atât de greu încercată de restructurarea mineritului”, a ţinut să transmită senatorul Cristian Resmeriţă.

            Finalizarea acestui drum de acces reprezintă o alternativă viabilă la închiderea unor unităţi miniere, prin crearea de noi locuri de muncă. Lucrările la acest drum ar constitui şi o reală oportunitate de angajare a unor şomeri şi persoane fără ocupaţie, rezultaţi în urma reorganizării activităţii miniere şi s-ar putea realiza chiar cu firme specializate tot din această zonă.                                                                                            Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: