INSEMEX Petroşani a fost vizitat de ministrul Educaţiei, Valentin Popa

            După activităţile care au avut loc la Universitatea din Petroşani unde s-au sărbătorit cei 70 de ani de activitate universitară, ministrul Educaţiei, Valeantin Pop, însoţit de secretarul de stat Dan Drăghici, inspectorul general al ISJ Hunedoara şi alte oficialităţi judeţene au vizitat INSEMEX Petroşani, o unitate de elită care face cinste Văii Jiului, judeţului Hunedoara şi României.  La  vizită au fost prezenţi şi înalţii oaspeţi veniţi din ţările europene şi nu numai, cu  care, Universitatea din Petroşani are încheiate parteneriate.

            Măsura succesului unei instituţii este dată de suma rezultatelor acesteia, recunoscute public. Privind din această perspectivă este cât se poate de evident că una dintre cele mai performante instituţii care efectuează cercetări în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru medii potenţial explozive şi/sau toxice este INSEMEX Petroşani.

            „Am fost onoraţi de această vizită şi-i mulţumim ministrului Educaţiei  Valentin Popa că, în programul dens pe care l-a avut în prima sa vizită în Valea Jiului, a găsit timpul necesar pentru a trece în revistă şi activitatea cercetătorilor de la INCD INSEMEX. I-am prezentat domnului ministru principalele noastre activităţi, pe care le derulăm în prezent şi i-am prezentat şi o parte din laboratoarele şi infrastructura de ultimă generaţie de care dispune INSEMEX”, a spus dr. ing. George Artur Găman, directorul  general a INSEMEX Petroşani.

            Înalţii oaspeţi au primit înformaţii din partea conducerii institutului, care le-au prezentat principalele activităţi desfăşurate, laboratoarele şi infrastructura de cercetare de ultimă generaţie de care INSEMEX  dispune.  La finalul vizitei, impresiile despre cele văzute au fost consemnate în „CARTEA DE AUR”  a INSEMEX, un document care datează din anul 1997, ce cuprinde toate gândurile şi mesajele pe care le-au lăsat aici, cei care au trecut pragul prestigiosului institut petroşenean.

Şi ministrul Educaţiei şi-a aşternut gândurile  pe o filă, în această carte astfel “Mă bucur că am vizitat Institutul de Cercetare INSEMEX din Petroşani şi că am cunoscut oameni valoroşi care se ocupă de asigurarea celor mai bune condiţii de muncă în mine şi nu numai. Le doresc succes şi sper că îi pot felicita şi la împlinirea vârstei de 70 de ani, dar şi a acelei de 100 de ani pe care le vor aniversa în 2019 şi în 2049”.

            Discuţiile purtate cu înalţii oaspeţi au vizat şi creşterea şi întărirea colaborărilor cu ţările partenere, organizarea de manifestări ştiinţifice comune, contribuţia pe viitor  la dezvoltarea zonei Văii Jiului, etc.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: