La Petroşani s-a sărbătorit Ziua Familiei

            “Credinţa-n Dumnezeu ne-a dat curajul, puterea să ne iubim în primul rând pe noi, apoi soţii, copiii, nepoţii şi să fim atenţi cât se poate şi cu cei din jur, să fim iubitori de ţară, de neam, altruişti cu semenul nostru”

            Începem acest articol cu frumoasele cuvinte spuse de unul dintre sărbătoriţii felicitaţi de administraţia publică locală a municipiului Petroşani,  cu prilejul ZILEI FAMILIEI.

A devenit deja, o tradiţie ca în data de 15 mai petroşenenii să  sărbătorească cuplurile de aur. Gazdă a evenimentului care a avut loc la sala de marmură a fost din nou, primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care a fost şi el emoţionat de încărcătura zilei, când, fiecare dintre noi, ne felicităm părinţii sau bunicii, pentru anii frumoşi petrecuţi împreună. Unii dintre ei au poveşti frumoase care pot fi oricând subiecte de carte sau de film.

            „Vă aducem recunoştinţa noastră, a administraţiei publice locale, dar şi a întregii comunităţi pentru ceea ce aţi făcut dumneavoastră, în primul rând pentru familiile dumneavoastră şi pentru comunitatea Petroşaniului. Dacă dumneavoastră nu aţi fi fost un exemplu pentru noi, pentru cei mai tineri, pentru copiii dumneavoastră, pentru nepoţii dumneavoastră, cu siguranţă astăzi am fi fost mult mai săraci, noi ca şi comunitate, dar şi noi ca oameni. De-a lungul timpului am văzut şi a fost demonstrat, dacă mai era ceva de demonstrat, faptul că principiile acestea creştine, sănătoase despre viaţă şi despre familie nu ni le poate lua nimeni. Nimeni nu poate să fie în locul lui Dumnezeu. Faptul că dumneavoastră aţi ajuns să treceţi împreună atâta timp peste toate greutăţile, eu cred că se datorează în primul rând lui Dumnezeu şi în al doilea rând dumneavoastră, personal, pentru înţelepciunea de care aţi dat dovadă.  Chiar dacă viaţa de astăzi nu ne mai aduce satisfacţiile pe care le-am dori şi chiar dacă problemele actuale sunt foarte grele pentru unii dintre noi, atunci când ne uităm la exemplul dumneavoastră, noi, cei tineri ar trebui să luăm de la dumneavoastră înţelepciunea şi încrederea, putând astfel să trecem peste greutăţile de zi cu zi, gândindu-ne la ce greutăţi aţi trecut dumneavoastră de-a lungul timpului, cu siguranţă mult mai mari decât ceea ce avem noi astăzi. şi asta şi din punct de vedere material, cât şi din punct de vedere pshihic şi spiritual. Aşa cum spuneam şi la început, cu înţelepciune şi iubire aţi reuşit să ajungeţi la această frumoasă vârstă de 50 de ani de căsătorie, unii poate chiar 60 de ani. Eu mă bucur pentru faptul că la Petroşani sunt multe familii care ajung să sărbătorească această frumoasă vârstă a căsniciei şi aceasta nu poate fi decât o speranţă că şi noi, cei mai tineri, putem, cu înţelegere şi iubire, să trecem peste toate şi să ne bucurăm fiecare de cei de lângă noi(…) Vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut pentru familiile dumneavoastră, pentru comunitatea Petroşaniului şi vă mulţumesc pentru sfaturi şi gândurile bune pe care personal le-am găsit la mulţi dintre dumneavoastră de foarte multe ori când simţeam că nu mai am energie şi putere de a merge mai departe. Şi eu mă bucur foarte mult de părinţii mei, care încă sunt sănătoşi şi încă mai pot să mai ajute şi de mulţi prieteni ai mei în vârstă, care încă au disponibilitatea să ne ajute. La Mulţi Ani, multă sănătate şi să dea Dumnezeu să ne întâlnim dacă se poate, de-acum încolo, în fiecare an. Doamne Ajută!”, le-a spus primarul Tiberiu Iacob – Ridzi celor prezenţi la  Ziua Familie şi cuplurilor care au fost felicitate de administraţia  locală din Petroşani.

            La finalul evenimentului primarul a închinat o cupă de şampanie în cinstea sărbătoriţilor şi s-au făcut tradiţionalele şedinţe foto, care vor rămâne în analele istoriei comunităţii locale.(A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: