Mişcarea în aer liber înseamnă sănătate curată

            Societatea de consum ne pune la dispoziţie o gamă variată de alimente, unele mai nocive decât altele, care, adesea, atentează grav la sănătatea noastră. Obiceiurile alimentare defectuoase, precum şi lipsa mişcării, pot conduce în timp la obezitate şi, de ce nu, la boli grave. Şcoala, ca prim contact educativ instituţional al copilului are menirea de a forma deprinderi şi de educarea şcolarului în vederea formării unui stil de viaţă sănătos.

             Adoptarea unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor şi al părinţilor bazat pe mişcare, pe consumul zilnic de fructe şi legume, pe consumul de apă în detrimental băuturilor dulci, precum şi servirea zilnică a micului dejun, este scopul proiectului CAMPANIA VIAŢA, iniţiat de CLUBUL DE PRESĂ VALEA JIULUI şi ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3  din municipiul Lupeni şi la care, au aderat deja 12 parteneri şi doi sponsori de talie naţională: FARMACIILE  CATENA şi ADACONI HATEG.

Sănătatea este unul dintre cele mai importante valori, atât pentru individ, cât şi pentru societate, fiind o condiţie importantă a dezvoltării durabile a unei naţiuni. Indivizii sănătoşi pot să muncească şi, implicit, contribuie optim la bunăstarea socială.

În cadrul activităţilor cuprinse în amplul proiect, duminică, elevii de la ciclul primar au fost primiţi cu multă căldură de Florin Vrabie, cel care gestionează cu succes activitatea PARCO CAVALLI  din Vulcan. 60 de elevi au socializat între ei, au  avut parte de ceva inedit,  pentru prima dată în viaţa lor, interacţionând cu animăluţe domestice şi cu cei doi cai, cu ajutorul cărora au făcut echitaţie şi s-au plimbat cu şareta. Cei doi ieduţi albi au fost şi ei protagonoştii întâlnirii cu cei mici, deoarece, verva lor neobosită a fost transmisă şi copiilor.

     „Am oferit celor 60 de copii prezenţi alături de cadrele didactice lecţii gratuite de echitaţie, plimbări cu şareta, interacţiune cu animalele fermei, şedinte foto cu costume de cowboy, indieni, lecţii de badminton. Alături de noi au fost şi îndrăgitele personaje din desenele animate Michey şi Minnie Mouse, Donald Duck. Mulţumim domnului Alin Potecaru şi domnului consilier Ionuţ Năsălean, pentru lecţiile de badminton oferite.  Mulţumesc pentru premiile acordate!”, a ţinut să declare cel care se ocupă de Parco Cavali din Vulcan, Florin Vrabie.

Acţiunile în cadrul CAMPANIEI VIAŢA  vor continua şi în săptămânile viitoare, mai ales că se apropie ZIUA COPILULUI. Cu acest prilej vor fi organizate competiţii sportive, acţiuni de ecologizare, drumeţii la care sunt invitaţi să participe şi părinţii, partenerii şi sponsorii din proiect.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: