Acţiune caritabilă reuşită pe Cheile Tăii

            Zeci de oameni au venit să-i susţină pe sportivii de la San Montan, care, duminică, s-au mobilizat să fie alături de maternitatea Spitalului de Urgenţă din Petroşani.

Toţi au ajuns cu gândul să strângă bani pentru a mai cumpăra cele necesare la această secţie, unde vin pe lume copiii din Petroşani si nu numai. Acţiunea s-a numit „Alături de maternitate”, iar sportivii au fost chemaţi să alerge, fie pe jos, fie pe  biciclete, taxa de participare fiind de 30 de lei.  „Duminică, 13 mai, începând cu ora 10:00, în Cheile Tăii, în Petrila, s-a desfăşurat acţiunea de caritate. Suntem la cea de a IV-a ediţie, iar anul acesta ne-am gândit să fim alături de secţia la care vine barza. Continuăm munca celor de acolo, care au făcut investiţii, dar pentru că mai este nevoie, venim cu un mic ajutor, oferit de comunitate, pentru că dorim să sensibilizăm oamenii, fiind nevoie să punem si noi umărul, nu doar să aşteptăm autorităţile să o facă”, a spus Erika Santa, organizatoarea competiţiei, alături de San Montan, o organizaţie ce a adunat zeci de sportivi care mereu fac astfel de acte caritabile.

            Au fost probe de alergare pentru copii, pe categorii de vârste, pe distanţe diferite. A fost şi o cursă de 2,5 km de alergare, pentru toată lumea, fără limită de timp. Apoi, o cursă de  7 km pentru cei care pot să o ducă la bun sfârşit si două curse de bicicletă: una de 7 km şi una de 20 de km. Participanţii au avut parte, la final, de un program artistic oferit de  câteva ansambluri din Valea Jiului, iar echipa San Montan a oferit  fasole cu ciolan la ceaun. (L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: