“Şcoala ne învaţă să colectăm selectiv”

    Iniţiat de  S.C. Pregoterm S.A., în colaborare cu Primaria Vulcan şi Ecorom Ambalaje Bucuresti,  proiectul „Şcoala ne învaţă să colectăm selectiv”  a continuat cu invitaţia adresată  elevilor  de clasa a III- a  de pe raza municipiului Lupeni,  la o activitate de informare prin care, cei mici sunt educaţi  în domeniul  metodelor moderne care se aplică managementului deşeurilor.

   Alături de Marius Danci, directorul Pregoterm SA, cei care fac serviciul de salubrizare şi transport la nivelul  Văii Jiului a deşeurilor, a stat şi primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă,  care a mulţumit iniţiatorului proiectului şi partenerilor „pentru ideea de a prezenta elevilor din ciclul primar modul în care se face colectarea deşeurilor şi că, trebuie cu toţii să învăţăm să colectăm selectiv ceea ce producem. Dacă nu o vom face, acest lucru se va reflecta în costurile serviciilor de salubritate la nivelul fiecărei localităţi.  Pe noi ne preocupă  amenajarea spaţiilor gospodăreşti, am distribuit containere speciale şi vom încerca să iniţiem un program de conştientizare a metodelor moderne în care se face colectarea selectivă a deşeurilor. Mă bucur că cei mici sunt aici în număr mare şi că, educatorii dumneavoastră, directorii se implică în astfel de proiecte. Acest program este o noutate atât din punct de vedere al conţinutului informaţional, cât şi al formatului revoluţionar pe care îl propune: educaţia experienţială. Prin intermediul activităţilor dezvoltate, elevii înţeleg beneficiile procesului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, dar şi importanţa procesului de reciclare asupra mediului înconjurător”, a ţinut să spună primarul municipiului Lupeni.

La rândul său, directorul societăţii vulcănene a declarat că „de când am început această campanie, gradul de colectare selectivă a deşeurilor este într-o continuă creştere. Cei mici sunt receptiv la  astfel de mesaje şi pot la rândul lor să-şi mobilizeze colegii, părinţii şi prietenii să facă acest lucru”.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: