Angajaţii firmei de pază GEDI SRL nu vor să mai intre în posturi

            Începând cu data de 5 mai a.c., agenţii de pază  de la firma GEDI SRL au anunţat că nu mai intră în posturi. S-a anunţat conducerea  minei  Paroşeni, conducerea firmei, aceştia semnând pentru declanşarea conflictului de muncă.  Sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai luat salariile din data de 19 februarie a.c.

Angajaţii mai reclamă că nu le sunt respectate prevederile contractului individual de muncă, sunt puşi să semneze pe două  ştate dictincte, iar orele suplimentare sunt plătite sub nivelul salariului minim. Niciun  spor nu au încasat: 25 la sută spor de noapte, 70 la sută spor suplimentar pentru posturile care depăşesc norma legală, iar la  sâmbetele şi duminicile lucrate trebuiau să primească 2 lei în plus pe ora lucrată.

În general, la firmele de pază lucrează pensionari sau  au fost angajate persoane cu vârsta de peste 45 de ani, tocmai în ideea ca firma să încaseze subvenţia de la stat.

Având în vedere cele menţionate mai sus, facem şi noi un apel către ITM Hunedoara, către Comisia de Dialog Social pentru a media conflictul care stă să izbucnească, vineri dimineaţă, la minele din subordinea SNIMVJ. Şi nu este prima dată când firmele de pază îşi neglijează angajaţii, neplătindu-le drepturile care li se cuvin.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: