Municipiul Lupeni va fi împânzit de camere video… ne dorim un oraş CURAT

Municipiul Lupeni se află într-o continuă transfomare. Lucrările edilitar gospodăreşti se desfăşoară într-un ritm susţinut şi nu există cartier în care să nu se facă schimbări majore. Spaţiile verzi sunt acum în atenţia administraţiei locale. Se reamenajează noi spaţii verzi şi vor demara lucrările de plantare a florilor şi a celor 2000 de fire de trandafiri achiziţionate recent.

   Pentru a evita furtul lor, administraţia locală a luat măsura de a-i  supraveghea video. „Acum o săptămână am achiziţionat 2000 de trandafiri şi avem atât trandafiri căţărători pe care ne-am gândit să îi punem în anumite zone, avem şi tufe, astfel încât într-o perioadă de câţiva ani aceştia vor ajunge la maturitate şi o să arate municipiul altfel. Vom cumpăra în fiecare an un anumit număr de flori, astfel încât să colorăm oraşul. Toţi trandafirii pe care noi o să îi punem sunt monitorizaţi de camere video, că am mai avut un eveniment în care am pus trandafiri şi ne-au fost furaţi. Îi vom pune în acele locuri în care să fie monitorizaţi de camerele video pentru a nu se mai întâmpla evenimente de genul acesta, pentru că nu este normal. Tot din banii cetăţenilor cumpărăm aceste lucruri şi tot din banii lor reuşim să le întreţinem. Încercăm să lucrăm peste tot, încercăm să lucrăm în fiecare cartier. Cel mai important lucru este acela ca atunci când fiecare iasă din casă, trebuie să arate bine. }in foarte mult la zonele verzi ale municipiului Lupeni, dar trebuie să înţelegem că fiecare cetăţean trebuie să contribuie şi el puţin la astfel de lucruri. Echipa de muncitori nu este foarte mare, astfel încât să acoperim toate aceste necesităţi pe care le au oamenii şi pe care le avem în comunitate. Vreau să fac un apel şi către cetăţenii municipiului Lupeni să respecte munca colegilor noştri şi să nu distrugă munca lor. Vom da şi amenzi dacă este cazul. Totodată, solicit ca posesorii de animale de companie să respecte prevederile HCL119/2016. Trebuie să deţină asupra lor materialele necesare pentru curăţirea dejecţiilor fiziologice, să nu permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamburilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate petru copii şi să ţină animalele în lesă, iar câinii agresivi să poarte obligatoriu, botniţe. Cei care nu respectă deciziile,  pot fi pasibili de amenzi, între 100 şi 2500 de lei”, a ţinut să transmită primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

Elena Dragomir

One comment

  1. Fane spune:

    Degeaba pun o grămadă de camere video,poliția locală își bate joc de cetățenii care solicită înregistrări video dacă au un necaz.Eu am avut un accident de circulație,a doua zi am rugat un prieten de la poliția locală să verifice dacă a funcționat camera din intersecția respectivă,mi-a spus că a funcționat și chiar a văzut cum s-a produs accidentul respectiv dar surpriză,când am cerut prin judecătoria Petroșani înregistrarea ni s-a spus că camera respectivă nu a funcționat,hârtie semnată de o doamnă director de la poliția locală și de primar.Probabil cel cu care m-am tamponat este cineva cu relații în Lupeni fiindcă și la poliție am avut același tratament.Așa că camerele video sunt doar pentru unii nu pentru toți,numai cred în utilitatea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: