O vară plină de activităţi sportive şi de agrement în Straja

  Dezvoltarea  turismului de vară a fost şi rămâne una din priorităţile majore ale administraţiei locale din municipiul Lupeni, dar şi principalilor investitori în staţiune. De câţiva ani, în Straja se organizează tabere de vară adresate în primul rând elevilor şi tinerilor. Acum, după statisticile primite, weekendurile din această vară sunt ocupate cu fel şi fel de activităţi. Pe lângă tabere de vară, de aventură şi nutriţie, în staţiunea Straja vor avea loc mai multe competiţii sportive, cea mai importantă fiind “Transilvania Downhill”, care va aduce la start peste 300 de concurenţi din  mai multe ţări.

Legat tot de dezvoltarea turismului extrasezonier s-au amenajat deja primele trasee din bike parkil care va face legătura între staţiunea Straja şi zona de start a telegondolei, pasionaţii de mountain bike vor putea urca cu telegondola şi vor putea coborî pe traseele amenajate. Cei de  la Fundaţia Noi Orizontori, iniţiatorii proiectului, beneficiază de sprijinul unor sponsori şi cel al investitorilor din staţiune.

“Şi în acest an, Straja va fi animată de un număr mare de elevi şi tineri care vor participa la taberele de vară. Vom avea în luna iunie competiţiile de longboard, la care vor participa în jur de 1000 de oameni, care se vor caza în staţiunea noastră alături de cei dragi. Am reuşit să promovăm zona şi să aducem un concurs naţional de motociclete. Sunt diferite activităţi şi prin tot ceea ce facem  ne dorim să creştem atractivitatea staţiunii şi pe perioada de vară”, a spus primarul Lucian Resmeriţă.

Investiţiile vor continua şi în acest an pe perioada de vară. „Vom continua învestiţiile în modernizarea domeniului schiabil, pentru că ne dorim să oferim celor care practică sporturile de iarnă cele mai bune  pârtii, instalaţii de transport pe cablu, etc. Ne bucurăm că Straja, în sezonul care a trecut, a fost în atenţia celor care îndrăgesc sporturile de iarnă. Numărul turiştilor şi sportivilor a crecut, investiţiile în infrastructura locală făcute de administraţia locală au adus ordinea şi siguranţa în staţiune. Acolo unde există colaborare şi interes comun, rezultatele se văd”, a conchis şi investitorul local, Emil Părău.                                                                                                       Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: