Lucrările edilitar gospodărești continuă în municipiul Lupeni

Municipiul Lupeni se află într-o continuă transformare. Timpul favorabil a determinat ca o armată de angajați să treacă la finalizarea lucrărilor la infrastructura locală care au debutat anul trecut și care vizează reabilitarea străzilor  și trotuarelor din municipiul Lupeni. Iată că, imediat după sfintele Sărbători Pascale, constructorul a și purces la treabă. Încă de dimineață s-a trecut la amenajarea trotuarelor din zona de dincolo de calea ferată din cartierul Bărbăteni, iar miercuri dimineață s-a turnat stratul de asfalt. Lucrările au fost supervizate de primarul Lucian Resmeriță  și de viceprimarul Iacob Mesaroș ce sunt văzuţi, zilnic, pe teren alături de constructori,  dar și de angajații proprii care amenajează la rândul lor alte zone ale municipiului.

      ”Așa cum am promis, continuăm lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor și trotuarelor din localitatea noastră. Se lucrează pe zona trotuarelor de pe bulevardul principal, nefiind afectată circulația rutieră. Fondurile pentru acest proiect sunt asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală pe un plan multianual. Avem un program destul de complex care a fost început încă de acum un an și jumătate.  În cadrul acestui program sunt cuprinse foarte multe străzi din municipiul Lupeni, aproape toate trotuarele de pe drumul principal și foarte multe străzi lăturalnice. Pentru acest proiect am reușit să obținem finanțare de la PNDL, în jur de 60 de miliarde de lei vechi. Lucrările se vor desfășura în forță și anul acesta, cât timpul ne va permite”, a conchis primarul Lucian Resmeriţă.

Concomitent cu lucrările de reabilitare și modernizare a spațiilor verzi din parcuri sau dintre blocuri, administrația locală are în vedere și reamenjarea locurilor de joacă pentru copii, montarea altora noi acolo unde există cerințe, a locurilor de agrement și alte locuri publice. În funcție de caracteristicile solului se vor planta anumite specii de flori, care să se mențină și pe perioada sezonului de vară, specii care să se aclimatizeze  și cu altitudinea la care se află municipiul Lupeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: