Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume

În cadrul programului „Săptămâna Altfel” la şcolile din municipiul Lupeni s-au desfăşurat diferite activităţi educative, elevii şi cadrele didactice interacţionând cu reprezentanţi ai ISU Hunedoara, s-au efectuat vizite la diferite instituţii şi agenţi economici şi multe dintre activităţi au avut un impact puternic şi în cadrul comunităţii.

Elevii claselor a III-a din cadrul Liceului Teoretic Mircea Eliade din Lupeni, Structura Şcoala Gimnazială nr.1, au derulat proiectul „Oglinda sufletului meu” iniţiat de prof. formator Eugenia Drăgoi, iar parteneri în acesta au fost: CLUBUL DE PRESĂ VALEA JIULUI, INSTITUTUL SOCIAL ROMÂN – reprezentat de dna psiholog Elena Filip, precum şi consilierul educativ Arabela Dan, psihologul Maria Mihăiasă, prof. Elena Popescu şi directorul adj. Erika Şoacă.

Elevii au putut viziona mai multe filme educative, dar au participat şi la un concurs de desene pe diverse teme, inclusiv pe domeniul sănătăţii şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos.  Cele mai bune lucrări au fost premiate de reprezentantul CLUBULUI DE PRESĂ VALEA JIULUI.

Proiectul iniţiat şi care se va derula până la finele anului şcolar îşi propune, în special, sprijinirea şi promovarea integrării în comunitate  a copiilor cu deviaţii de comportament, pentru un pas în normalizarea vieţii acestora, comunicarea între persoane, socializând individual şi ameliorând comportamentul acestora. În acest sens vor fi organizate mai multe sesiuni de identificare a problemelor cu care aceştia se confruntă, inclusiv şedinte de consiliere psihologică. Activităţile care vor mai urma îşi propun să cultive capacităţile şi aptitudinile pentru muncă, să formeze deprinderile de viaţă cotidiană, să sensibilizeze comunitatea în vederea exersării de noi comportamente şi atitudini certe în procesul integrării subiecţilor, etc. (E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: