Ziua Jandarmeriei Române

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara a  găzduit  o serie de activităţi dedicate ,, Zilei Jandarmeriei Române”. La sărbătoarea jandarmilor au fost invitaţi să participe oficialităţi locale, şefii structurilor de ordine şi siguranţă publică din judeţul Hunedoara, reprezentanţi ai societăţii civile, reprezentanţi ai mass-mediei locale precum şi elevi şi cadre didactice de la diferite instituţii de învăţământ.  Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, doi ofiţeri şi şapte subofiţeri, care s-au distins în misiunile îndeplinite, au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim.

În conformitate cu Ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Române nr. 762 din 15 martie 2018, s-a recompensat cu ,,Insigna onorifică jandarmul de onoare al anului”, plutonierul major TODONI GELU-CIPRIAN, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, pentru implicarea activă şi eficientă în executarea misiunilor specifice.

Subofiţerul s-a remarcat în activitatea profesională prin modul de acţiune pe timpul misiunilor la care a participat, în special cele din data de 22.04.2017 când a intervenit şi acţionat în misiunea cu grad de risc ridicat de căutare, salvare-evacuare şi recuperare a unui grup de 7 turişti, dintre care 2 minori, surprinşi de avalanşă pe traseul din zona Drumul de Vară – şaua Pelegii – şaua Bucurei din Masivul Retezat, în condiţii meteorologice severe şi cea din data de 19.03.2017 cand a căutat, salvat şi evacuat 2 turişti rătăciţi între Cabana Genţiana şi Vârful Bucura, în Masivul Retezat.

A mai fost acordată  în conformitate cu Ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Române nr. 763 din 15 martie 2018 ,,Emblema de merit Acţiuni umanitare” clasa I, plutonierului adjutant SZABO VALENTIN, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, pentru meritele deosebite dovedite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă. Subofiţerul a participat la mai multe acţiuni de intervenţie în mediul montan,  ce au condus la salvarea de vieţi omeneşti.

În conformitate cu Ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Române nr. 766 din 15 martie 2018, s-a acordat ,,distincţia de serviciu pentru îndeplinirea în condiţii deosebite a misiunilor încredinţate”, plutonierului major MăGDUţ PAUL ANDREI, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, pentru faptele deosebite săvârşite pe timpul îndeplinirii misiunilor. Subofiţerul s-a remarcat prin modul în care a acţionat în numeroase misiuni de căutare, salvare-evacuare  a unor persoane aflate în dificultate în masivele muntoase. În cadrul manifestărilor, jandarmii hunedoreni şi-au prezentat măiestria în faţa invitaţilor prin executarea unor exerciţii demonstrative de autoapărare şi kata.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara a felicitat personalul clasat pe podium la competiţiile organizate în preajma „Zilei Jandarmeriei Române”.

Sorin-Adrian Vasilescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara şi Fabius-Tiberiu Kisyely, prefectul judeţului Hunedoara au adresat jandarmilor hunedoreni felicitări pentru întreaga activitate desfăşurată precum şi un călduros –  La mulţi ani.

În încheierea activităţii Ansamblul folcloric „Făeragul”, din comuna Certeju de Sus, a prezentat un moment artistic. Elevii prezenţi la activitate au avut ocazia să viziteze şi  standurile de prezentare amplasate, precum şi o parte din tehnica jandarmilor hunedoreni care este folosită în diferite misiuni.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: