Planul de mobilitate urbană durabilă la Lupeni, în dezbatere publică

Având în vedere transparenţa decizională în cadrul administraţiei publice, până în data de 10.04. a.c. se pot primi propuneri, sesizări sau opinii cu privire la actul normativ supus dezbaterii publice. Proiectul la care se face referire este cel care vizează dezvoltarea zonală, planul de  mobilitate Urbană Durabilă Linie verde de autobuze electrice între Petrila-Petroşani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani.

Precizăm că propuneri, sugestii, recomandări pe marginea proiectului de hotărâre se primesc la sediul Primăriei Municipiului Lupeni – Registratură, pot fi transmise prin fax la numărul 0254/560515 sau în format electronic la următoarea adresă de e-mail: primaria@e-lupeni.ro, până în data de 10.04.2018, ora 13.00.

Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte realizarea unui sistem interjudeţean de transport public de persoane ecologic sută la sută, sistem deservit în totalitate de autobuze electrice, aprobat în plenul şedinţei din iunie 2017, proiectul „Green Line Valea Jiului” se referă la realizarea unei „Linii verzi” de autobuze electrice între Petrila-Petroşani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani.

În viziunea CJ Hunedoara, Proiectul reprezintă necesitatea realizării unui sistem de transport public de persoane între localităţile Văii Jiului, accesibil sub aspectul costurilor, şi ecologic din punct de vedere al mediului, care să uşureze deplasarea locuitorilor şi să stimuleze mobilitatea forţei de muncă în zona Văii Jiului. Pentru acest sistem public de transport în comun pe care l-a declarat ca fiind „o prioritate”, Consiliul Judeţean Hunedoara vrea să acceseze fonduri europene. Potrivit informaţiilor prezentate de specialistii din cadrul Consiliului Judeţean, pentru un astfel de proiect se pot atrage finanţări europene de până la 10 milioane de euro. Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat deja  845 de mii lei Primăriei Vulcan pentru ca aceasta să aibă fondurile necesare întocmirii documentaţiilor pentru proiectul Green Line Valea Jiului, urmând ca administraţiile locale ale Văii Jiului să se alăture proiectului, baza şi mijloacele de transport urmând să fie cantonate în municipiul Vulcan. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: