SPORT – SPORT – SPORT

   După amânarea din cauza vremii, fotbalul revine pe stadioanele din județ

            Dacă la mijlocul săptămânii s-au jucat meciuri dintr-o altă etapă reprogramată a ligii a III-a, în acest sfârșit de săptămână se vor disputa partide nu doar din eșalonul al treilea, ci și din diviziile inferioare.

Week-end-ul fotbalistic debutează astăzi, de la ora 15:00, cu jocuri contând pentru etapa a XX-a din seria a IV-a a Ligii a III-a de fotbal. După eșecul cu cântec, la scor de neprezentare, 3-0, la Național Sebiș, joc după care „principalul” Sorin Cornea a acuzat dur arbitrajul, CNS Cetate Deva revine în fața propriilor suporteri, urmând a întâlni un adversar mai accesibil, cel puțin pe hârtie. Deva va a juca acasă cu Millenium Giarmata, locul 11, cu 17 puncte, care a reușit o surprinzătoare victorie, mai ales prin proporțiile scorului, 7-3, pe terenul mult mai bine cotatei Gloria Cermei, locul 6, cu 27 de puncte. Cealaltă echipă care evoluează în județ, ACS Șirineasa, formație care își desfășoară jocurile de pe teren propriu pe stadionul „Jiul” din Petroșani, după victoria lejeră, de afară, cu 4-0, de la Hermannstadt 2 Sibiu, va avea o altă deplasare, la ACSO Filiași, locul 7, cu 24 de puncte, formație care, în ultima rundă, a câștigat, pe teren propriu, la scor de neprezentare, 3-0, confruntarea cu penultima clasată, Internațional Bălești. Ca și jocul de la Deva, și cel susținut de ACS Șirineasa se va desfășura tot vineri, cu începere de la ora 15:00.

            Cristi Dulca: “Jucătorii nu trebuie să se relaxeze”

După debutul cu dreapta pe banca Şirinesei, antrenorul Cristi Dulca s-a declarat mulţumit de jocul echipei sale de la Sibiu, dar le-a transmis jucătorilor săi că nu e cazul să fie relaxaţi. “Jucătorii mei au avut o atitudine bună. Am dominat jocul cap-coadă. Am întâlnit un adversar care a avut foarte mulţi copii în echipă. Eu le spun să rămână la fel de concentraţi şi să nu se relaxeze pentru că ne aşteaptă multe meciuri grele”, a spus Dulca.

            A debutat Ţîră

La Sibiu Şirineasa a jucat în formula de start cu un singur vârf  Mansour, acesta din urmă fiind destul de supărat că nu reuşeşte să înscrie cu toate că în partidele amicale a fost golgheterul echipei. În cele trei meciuri disputate până acum Mansour nu a reuşit să marcheze decât un gol din off-side în jocul cu Naţional Sebiş. În schimb a debutat noua achiziţie Cătălin Ţîră care  a şi dat o pasă de gol. “Să ştiţi că am găsit o echipă bine pregătită. Antrenorul dinaintea mea Dan Vasilică a făcut treabă bună la echipă”, a mai punctat Dulca.

 

Ştiinţa întâlneşte codaşa Diviziei Naţionale

           Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani va juca, sâmbătă, în deplasare cu CS U AV Arad, ultima clasată a Diviziei Naţionale. Jucătorii din Vale par a avea o misiune uşoară în faţa echipei pe care în tur au învins-o cu scorul de 68-5. Ştiinţa se află pe locul cinci cu 15 puncte, 3 victorii, un egal şi 4 înfrângeri în timp ce arădenii au o singură victorie şi 7 înfrângeri. Calificarea Ştiinţei în Play off este una cu şanse mici. Ar fi posibilă dacă petroşenenii ar câştiga toate meciurile pe care le mai au de disputat.


Revine şi fotbalul mic

             Sâmbătă și duminică se vor disputa și jocurile din etapa a XX-a a Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara, după ce runda anterioară a fost amânată.

Liderul competiției, CS Hunedoara, echipă neînvinsă, cu 44 de puncte, deși va evolua în deplasare, sâmbătă, de la 11:30, are o sarcină relativ ușoară, urmând a juca pe terenul celei de-a unsprezecea clasate, CSM Vulcan, care are doar 17 puncte. Nici a doua clasată, Inter Petrila, cu 40 de puncte, nu va avea un meci greu, echipa din Valea Jiului urmând a întâlni, pe teren propriu, cu CNS Cetate 2 Deva, penultima în ierarhie, cu doar 6 puncte, tot sâmbătă. Un meci în care este greu de dat un pronostic va fi cel de la Uricani, unde formația locală Minerul, antepenultima în ierahie, locul 13, mai exact, cu 7 puncte, va întâlni a treia clasată, Retezatul Hațeg (34 de puncte), formație de la care, în iarnă, au plecat mulți jucători. Sâmbătă vor mai fi două meciuri echilibrate, Hercules Lupeni – Aurul Brad și Aurul Cretj Gloria Geoagiu, iar cele două meciuri de duminică, tot 11:30 fiind ora de începere a lor, având favorite certe, Victoria Călan acasă cu Universitatea Petroșani, și Șoimul Băița în deplasarea de la Jiul Petroșani. De la ora 9:30, după același program cu al seniorilor, se vor disputa și meciurile de juniori, în această etapă stând Dacia Orăștie.

 

Întâlnire cu “Balonul de aur”

            Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret (DJST), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, prin Inspectoratele Școlare Județene și Universități, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și alte instituții, a lansat, în toamna anului trecut, programul național „Campionii României în școală, liceu și universitate”.

Acest program își propune să aducă în școli, licee și universități personalitățile sportive românești pentru a prezenta importanța sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă și pentru a inspira campionii de mâine.

În cadrul programului național „Campionii României în școală, liceu și universitate”, 120 de elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil ” din Deva s-au întâlnit cu Romolus Gabor, fost mare fotbalist, component al lotului național al României. Participant la EURO 1984, dar și medaliat cu bronz la „mondialele” de juniori din 1981, în Australia, competiție unde a obținut și „Balonul de aur”

Tot în această lună elevii din județ au avut ocazia să se întâlnească cu alte două mari campioane, gimnasta Gina Gogean și atleta Marieta Ilcu. Gina Gogean a fost prezentă în rândul eleviolor și cadrelor didactice de la Colegiul Național „Decebal” din Deva, iar Marieta Ilcu s-a aflat în mijlocul celor de la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie. Acești mari campioni, alături de celebrul înotător Avram Iancu, s-au mai întâlnit, în cadrul programului național „Campionii României în școală, liceu și universitate”, cu elevi de la alte unități de învățământ din Deva și Hunedoara, dar și din Simeria, Hațeg și Valea Jiului. „Obiectivul central al proiectului cu care vom merge în toate instituțiile de învățământ din județ, este creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor din scoli, licee și universități la activitățile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale – spiritul de echipă, solidaritatea, toleranța și fair-play-ul – contribuind la îmbunătățirea calității vieții”, a declarat Lorincz Szell, directorul executiv al DJST Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: