Vizită la nivel înalt în Valea Jiului

             Comisarul European Corina Crețu va veni în curând în Valea Jiului pentru a se întâlni cu reprezentanții administrațiilor publice, cu miniștri și alți actori locali pentru a discuta despre viitorul zonei, în contextul în care, la nivel european s-au creat acele zone care pot primi fonduri europene pentru redresarea zonelor, după restrângerea activităților din minerit.

            Din informațiile pe care le avem se pare că însuși premierul Viorica Dăncilă va participa la această întâlnire, precum și parlamentarii hunedoreni. Vizita a fost confirmată și de liderul social- democraților hunedoreni, deputatul Laurențiu Nistor într-o recentă conferință de presă, care a avut loc la Deva.

            ”Am invitat România să aplice pentru a acţiona cu fondurile noastre pentru redresarea uneia dintre cele mai sărace zone din România, care este Valea Jiului. Cred că este o iniţiativă importantă de a intra în acest proiect pilot şi ar trebui ca România să joace un rol important, având în vedere experienţa pe care o are în domeniu”,  spunea comisarul European, Corina Crețu la întălnirea sa cu noul premier.

            ”Valea Jiului este o prioritate pentru a o încadra în acest program pilot. Vom coopera şi pe viitor legat de acest lucru şi am convingerea, aşa cum vă cunosc, că putem să facem paşi importanţi pentru România atât din partea Guvernului român, Parlamentului European, dar mai ales a Comisiei Europene, în care noi ne punem mari speranţe”, declara atunci și premierul Vorica Dăncilă.

Angella Dumitrașcu

One comment

  1. Ion spune:

    Tineri din valea jiului nu au locuri de munca sunt copii care cauta de mancare prin gunoae (valea jiului este o zona saraca fara suprafete arabile) . Speram sa vine investitii in valea jiului pentru copii nostri . Sa se modernizeze drumul spre Herculane , drumul DN 7A (Cheile Jietului) spre Transalpina si Voineasa , Gara Petrosani , Domeniul Schiabil Parang , Statiunea Montana Pasul Valcan , Termoficarea in valea jiului schimbanduse tevile de la Termocentrala Paroseni in intreaga valea jiului , investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului iar Consiliul Judetean Hunedoara sa asfalteze drumul judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , … Valea jiului a votat tot timpul cu PSD (28 de ani) la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: