Veteranii schiului s-au întâlnit la Straja

            Pentru cel de-al 47 – lea an, iubitorii schiului, veteranii care-și numără anii odată cu începerea practicării acestui sport inedit, s-au reunit și de această dată în stațiunea Straja, singura de altfel din țară unde are loc un asemenea eveniment de anvergură. Peste 130 de concurenți s-au aliniat la start, veniți din toate colțurile țării,  femei şi bărbaţi trecuţi de 60 de ani, dar care au o pasiune deosebită pentru sporturile de iarnă.

    “Este, poate, cea mai aşteptată competiţie de schi care se organizează în staţiunea Straja. La start s-au înscris peste 130 de concurenţi din toate colţurile ţării. Cei mai buni au câștigat, iar spre seară se vor depăna amintiri frumoase, petrecute împreună de-a lungul anilor. Aici se organizează singura competiţie de slalom pe doage de butoi, această tradiţie pierzându-se în negura timpului. Este o probă amuzantă, apreciată de concurenţii care au  încercat să alunece pe doage. Pentru a-şi menţine echilibrul pe pârtie, direcţia este asigurată cu un băţ, ţinut între picioare. Am avut multe momente frumoase, mă bucur că mulți dintre ei s-au revăzut, iar competiția din Straja reprezintă și un bun prilej de a ne întâlni cu prieteni dragi  și de a pune la cale viitoare evenimente ”, a ţinut să declare Emil Părău, inițiatorul competiției.

   Ediţia a 47-a a Cupei Veteranilor a fost  organizată în colaborare cu Primăria şi Consiliul local al municipiului Lupeni. Veteranii schiori, care s-au înscris în concurs a trebuit să aibă minim 35 de ani. În anii trecuţi, cel mai vârstnic concurent a avut 86 de ani şi pentru el schiul este o pasiune pe care o are din anii tinereţii şi este nelipsit de la competiţii, oriunde s-au organizat acestea în ţară.

Mă bucur foarte mult de reușita acestui eveniment, așa cum mă bucur de tot ceea ce am reușit să facem anul acesta pentru a creiona un sezon de schi excelent în stațiunea Straja.

                 Cupa Veteranilor este importantă pentru noi toți, nu doar pentru spiritul deosebit pe care-l aduce și al prieteniei care-i definește pe veteranii schiului, ci și pentru că este, în cele din urmă, întâlnirea oamenilor care au pus bazele stațiunii Straja și care au contribuit de-a lungul anilor la dezvoltarea ei.  Eu vreau să-i felicit, în mod deosebit, pe toți cei care au concurat astăzi, indiferent de vârstă și care au făcut un frumos spectacol pe pârtie, așa cum vreau să le mulțumesc și tuturor celor care au contribuit la succesul acestui eveniment de excepție, care face din nou cinste in promovarea zonei noastre”, a conchis și  primarul municipiului Lupeni,  Lucian Resmeriță.

Elena Dragomir

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: