Cupa Veteranilor în Straja

   Staţiunea Straja va găzdui la finele acestei săptămâni cea de-a 47-a ediţie a Cupei Veteranilor. Competiţia va începe vineri, 16 martie, când,  cei care vor dori să participe în concurs,  sunt aşteptaţi de organizatorii gazdă,  cu o petrecere de revedere şi multe surprize.  Ca şi în anii trecuţi, schiori de toate vârstele se vor înscrie la start, proba de foc urmând să fie   concursul de schi pe doage de butoi, după modelul pe care îl foloseau momârlanii locului, pentru a coborî iarna de pe munte.

La acest concurs participă femei şi bărbaţi trecuţi de 60 de ani, dar care au o pasiune deosebită pentru sporturile de iarnă.

„Este, poate, cea mai aşteptată competiţie de schi care se organizează în staţiunea Straja. Aşteptăm la start peste 150 de concurenţi din toate colţurile ţării, se vor depăna amintiri    frumoase, petrecute împreună de-a lungul anilor. Aici se organizează singura competiţie de slalom pe doage de butoi, această tradiţie pierzându-se în negura timpului. Este o probă amuzantă, apreciată de concurenţii care vor încerca să alunece pe doage. Pentru a-şi menţine echilibrul pe pârtie, direcţia este    asigurată cu un băţ, ţinut între picioare”, a ţinut să declare Emil Părău.

Veteranii schiori, care se vor înscrie în concurs trebuie să aibă minim 35 de ani. În anii trecuţi, cel mai vârstnic concurent a avut 86 de ani şi pentru el schiul este o pasiune pe care o are din anii tinereţii şi este nelipsit de la competiţii, oriunde s-au organizat acestea în ţară.  A.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: