Snowtubing la Straja

snowtubinj strajaDe vineri, 31 ianuarie a.c.,  în staţiunea Straja va fi  inaugurată prima    pârtie de snowtubing din Valea Jiului. Cabanierii speră ca în acest weekend peste 2000 de turişti vor urca în staţiune.

Pârtia de snowtubing măsoară 200 metri şi este în apropierea Platoului Soarelui şi este amenajată cu un sistem care trage un colac la baza pârtiei, iar de acolo colacul se desprinde automat de instalaţie şi coboară cu viteză la vale.

            „Snowtubingul este o activitate palpitantă pentru turiştii de toate vârstele, fiind îndrăgită atât pentru senzaţiile pe care le oferă la coborâre, cât şi pentru    faptul că, odată încălecat colacul trebuie doar să aştepţi să fii tractat la linia de start. Noua pârtie poate deservi 500 de turişti pe oră, iar preţul pentru o singură urcare costă trei lei, dar în viitor urmăm să implementăm un  sistem de cartelă care va fi disponibil,  iar la cei care vor dori să urce de mai multe ori cu această instalaţie, preţul va scădea”, a ţinut să declare Valentin Huda, administratorul pârtiei. 

Această pârtie de snowtubing a costat 40.000 euro  şi  este cea mai lungă din ţară, singura certificată ISCIR.

Avînd în vedere faptul că de astăzi elevii vor intra în vacanţă, administratorul pârtiei a decis deschiderea ei începând cu orele 10.00. Până vineri, în fiecare zi, între orele 12.00 şi 14.00 instalaţia şi pârtia de snowtubing va funcţiona pe gratis pentru toţi doritorii care vor să încerce această nouă alternativă de distracţie,  de pe pârtiile din staţiunea Straja. Doritorii pot folosi şi cartelele de la teleschiurile Platoul Soarelui.                                                   Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: