Să aveţi o primăvară frumoasă, plină de reuşite şi împliniri

  Ziua de 8 Martie este cunoscută în întreaga lume ca sărbătoarea internaţională a femeii. Luna martie este prima lună a primăverii când toată natura renaşte şi razele soarelui încep să ne încălzească sufletele. Dacă evenimentul coincide, ca perioadă din an, cu un nou început, semnificaţiile acestuia sunt legate şi de lupta femeilor pentru dobândirea unor drepturi, confundându-se ulterior cu o sărbătoare a mamelor în ţările din fostul bloc sovietic.

Femeia este meşterul care a pus bazele credinţei în Dumnezeu, în bun. Ea a fost cea care ne-a mărturisit ce însemnă bucurie, cum să ne bucurăm la cele mai mici fapte de bine, şi cum să nu avem greutate pe inimă când lumea ne răsplăteşte cu rău. Mama ne-a învăţat cum să fim cumpătaţi şi cum cu bine să răspundem la rău fără a aştepta răsplată pentru asta.

A fi femeie înseamnă a avea menirea de a dărui dragoste. Noi, femeile, dăruim viaţă, ducem grija şi nevoile pe umerii noştri, ne dedicăm viaţa celorlalţi şi nu cerem în schimb nimic. Noi, femeile, suntem asemenea unui izvor ce potoleşte setea tuturor. Plină de credinţă, viaţă, lumină, aceasta nu doar că emană spiritualitate ci şi îmbogăţeşte pe toţi. Femeia trebuie să împlinească menirea principală pe care o are în viaţă – să dea naştere. Femeile chiar dacă sunt puternice au şi ele nevoie de dragoste şi alinare. Probabil cea mai mare bucurie a unei mame este să îşi vadă copiii sănătoşi şi fericiţi. Asta este ceea ce ne face pe noi, femeile, împlinite – facem fericiţi pe cei dragi pentru a ne simţi şi noi fericite. Femeia trebuie să rămână aşa cum este: pură, sensibilă, iubitoare. Femeia trebuie preţuită, iubită şi ocrotită.

Pentru că sunteţi cele care înseninează zilele bărbaţilor – deşi ei se plâng dar numai pentru că aşa s-au obişnuit,  pentru că sunteţi cele care suflaţi dragoste peste orice faceţi voi şi familia voastră, pentru că sunteţi cele care numai când priviţi către copiii voştri, daţi lumii mai multă frumuseţe, pentru că sunteţi cele care găsesc în fiecare zi timp pentru orice problemă şi orice nevoie a celor dragi, pentru că, deşi vă mai plângeţi câteodată, o luaţi de la capăt în fiecare zi, mai puternice şi mai hotărâte, pentru că sufletul vostru ştie ce e iubirea, cum se dăruieşte şi cum se primeşte ea… şi pentru tot ceea ce reprezentaţi… pentru voi timpul se opreşte puţin în loc la fiecare început de Primăvară, să vă aducă un omagiu… La mulţi ani!

CLUBUL DE PRESĂ VALEA JIULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: