Valea Jiului se poate dezvolta ca un TOT

            Comitetul  județean pentru zona montană Hunedoara, a grupului de lucru pentru elaborarea Strategiei integrate pentru dezvoltarea zonei montane la nivelul județului Hunedoara și a Grupului de lucru pentru reglementarea accesului și conduitei în zonele turistice de interes național și local din județul Hunedoara  s-a  întîlnit în cursul săptămânii trecute la Vulcan.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat Raportul de activitate pe anul 2017, au fost făcute propuneri de strategii privind zona montană hunedoreană și a fost aprobat de membri celor trei structuri Ghidul de acces și conduită în zonele turistice din județul Hunedoara. La întâlnirea desfășurată în Valea Jiului au fost prezenți și reprezentanți ai turismului local care și-au manifestat interesul pentru activitatea grupurilor de lucru și a Comitetului județean pentru zona montană, pentru stabilirea unor reguli clare aplicabile atât turiștilor cât și celor care organizează activități de turism în județ.

Intervențiile au fost multiple,  iar concluzia a fost una singură: este impetuos necesară dezvoltarea învățământului care să formeze viitorii specialiști din turism și agricultură.     Agroturismul se poate practica cu succes cel puțin în Valea Jiului dar și în alte zone montane ale județului. Este nevoie și de o reorgnizare administrativă, pentru accesarea cu succes a fondurilor pentru dezvoltare.

Iar prefectul județului Hunedoara, Tiberius Fabius Kiszely,  a concluzionat spunând că ”dezvoltarea Văii Jiului se poate face în mod intregrat, ca zonă întreagă, ca un TOT”.

Ella Schreiber

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: