Judeţul Hunedoara a dat lovitura la taekwon-do

  La CN de taekwon-do de la Baia Mare, care s-a desfăşurat pe toate categoriile de vârstă, au participat peste 400 de sportivi de la 19 cluburi din întreaga ţară. Printre participanţi s-au numărat şi sportivi din judeţul Hunedoara, legitimaţi la patru cluburi, respectiv CS Cristal Haţeg, CS Pantera Neagră Petroşani, CS Cobra Deva şi ACS Red Tigers Călan.

Conform aşteptărilor, practicanţii de taekwon-do din judeţul Hunedoara au fost printre protagoniştii competiţiei de la Baia Mare, unde au obţinut 11 titluri naţionale, 14 medalii de argint şi 15 clasări pe poziţia a treia a podiumului de premiere.

Cele mai bune rezultate le-au obţinut cei de la CS Cristal Haţeg, antrenaţi de Cosmin Oprescu, care este şi preşedintele Federaţiei Române de Taekwon-do ITF. Au cucerit şase titluri naţionale, prin Roxana Gheorghiţă, dublă campioană la luptă şi tehnici speciale, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului urcând, la luptă ştefan Hibais, Robert Dan, Izabela Csiki şi cunoscuta Andra Kovaci.

De altfel, Andra Kovaci a fost triplă medaliată, mai cucerind un argint la tull şi un bronz la tehnici speciale, la fel ca şi Roxana Gheorghiţă, care, pe lângă cele două titluri naţionale şi-a mai adăugat şi o poziţie secundă la forţă. Pentru clubul din Haţeg au mai urcat pe podium Arthur Csiki şi Denis Andreiş, ambii argint la luptă, şi Robert Filip, cu medalie de bronz, tot la luptă.

La fel de bine au evoluat şi cei de la CS Pantera Neagră Petroşani, antrenaţi de Ionuţ Lăscău, care, avându-i în componenţă, printre alţii, pe campionii mondiali Alexandru Preda şi Robert Elekes, dar şi pe o tânără de mare perspectivă, Denisa Lăscău, au câştigat 17 medalii, dintre care cinci de aur, tot atâtea de argint şi şapte de bronz. Surprize plăcute au venit, însă, din partea delegaţiilor mai mici din judeţul Hunedoara care au participat la CN de taekwon-do ITF de la Baia Mare.

Astfel, sportivii de la CS Cobra Deva, pregătiţi de Andy Ambrus, au fost foarte aproape de titlurile de campioni naţionali, pe care le-au ratat de puţin, cucerind, însă, cinci medalii de argint, prin Diana Mocanu la tull şi Valentin Bozan, Ana Doşteţan şi David Micu la luptă individual, cel din urmă, alături de Robert Laţa şi Narcis Sasu, devenind vicecampion naţional şi în proba de lupte pe echipe. În plus, Ana Doşteţan, la tull, şi Narcis Sasu, la luptă, au mai cucerit şi câte o medalie de bronz, acelaşi trofeu mai fiind cucerit şi de Vanessa Grubba, tot la luptă. Remarcabilă a fost şi evoluţia celor de la ACS Red Tigers din Călan, pregătiţi de către Cristinel Popa. Aceştia au obţinut un titlu de vicecampion naţional, prin Mădălin Barbu, la luptă, şi două medalii de bronz, prin Denis Sav (luptă) şi Bogdan Stroe (tull). Doi sportivi originari din oraşul Călan, Cristian Popa şi Artur Meizel, care acum luptă pentru puternicul club CS {tiinţa Dargonul Baia Mare, au avut evoluţii excelente în concursul de seniori, fiind deja convocaţi la lotul naţional al României, care va evolua, luna viitoare, la Campionatul European de taekwon-do ITF din Slovenia.        Loredana JUGLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: